Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valiye Küfreden İmamoğlu'nu Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tacikistan ziyareti öncesi havalimanında basın toplantısı düzenledi. Erdoğan,"(İdlib) Rejim, eğer burada gözlem kulelerine saldırılar vesaire, bunları devam ettirecek olursa sessiz kalmamız mümkün olmaz." diye konuştu.

14.06.2019-16:50 - (Son Güncelleme: 14.06.2019-17:13)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Tacikistan ziyareti öncesi havalimanında soruları yanıtladı. Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi'ne küfür etmesine tepki gösteren Erdoğan, "Ben görüntüleri izledim. Valiler başkanların o ildeki temsilcisidir. Bu şekilde bir küfürle anmak kabul edilebilir bir şey değildir" diye konuştu.

KİMSE BU DEVLETİN VALİSİNE BÖYLE BİR İFADE KULLANAMAZ

Erdoğan, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu valisine hakaret etmesini şu sözlerle değerlendirdi: 

"Değerli arkadaşlar görüntüleri izledim. Valiler başkanların o ildeki temsilcisidir. Bu şekilde bir küfürle anmak kabul edilebilir bir şey değildir. Tabi vali bey şu anda olgunluk içerisinde süreci işletiyor. Ben inanıyorum ki suç duyurusunda bulunmuş olabilir. Medya yazılı görsel bilgileri aktarıyor. Bana gelen bilgiler "şu seçim öncesi doğru olmayacağına inandığım için işi hızlandırmak istemiyorum" gibi ki bana göre çok büyük bir olgunluktur. Valimiz inanıyorum ki seçim sonrası da bu işin takipçisi olacaktır. Çünkü bu devletin valisine kimsenin edep ederim böyle bir ifade kullanma hakkı yoktur. Kullanamaz. Demek ki belediye başkan adayı olarak henüz bu devleti tanımamış. İlişkileri, protokolü, giriş çıkışları, bunları bilmiyor. E tabi bundan dolayı da hakikaten affedilemez bir yanlışı yapmışlardır. Önümüzde bir seçim var. Artık seçimden sonraki süreçtir. Ama kim bilir bundan sonra daha neler çıkacak."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal