Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i Resmi Törenle Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i resmi törenle karşıladı.

07.08.2019-18:10 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-18:07) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i Resmi Törenle Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin ana giriş kapısında karşıladı. Liderlerin tören alanındaki yerlerini almalarının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı, 21 pare top atışı yapıldı. Konuk Devlet Başkanı Zeleskiy, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı selamladı. 

KÜLLİYEDE GÖRÜŞECEKLER

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy, merdivenlerde Türkiye ve Ukrayna bayrakları önünde basın mensuplarına poz verdi. Erdoğan ve Zelenskiy daha sonra baş başa görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçti.

BARIŞ VE İSTİKRAR GÜNDEM OLACAK

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, görüşmelerde, Türkiye ve Ukrayna arasındaki ikili ilişkiler, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ile Karadeniz bölgesinde barış ve istikrarın sağlanması dahil, bölgesel ve uluslararası konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunulacağı belirtildi. 

ORTAK BASIN TOPLANTISI OLACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal