Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Türkiye-Pakistan İş Forumu'na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pakistan'la ticari ve ekonomik bağlarımızı siyasi münasebetlerimizin seviyesine çıkarmak istiyoruz." dedi.

14.02.2020-13:13 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-14:54)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda programın anlam ve önemini belirten önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarına tüm davetlileri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci evleri olarak gördükleri Pakistan'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirerek, davetkarlıkları için Pakistan makamlarına ve tüm Pakistan halkına şükranlarını bildirdi.

Güzel bir Pakistan ziyareti geçirdiklerini ve Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ile hoş sohbet ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Pakistan Ulusal Meclisi ve Senatosunun ortak oturumunda milli iradenin temsilcisi olan parlamenterlere seslenme imkanı bulduklarını anımsattı.

Söz konusu programdan sonra Başbakan Han ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 6'ncı toplantısında lider olarak hazır bulunacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece kardeş Pakistan'la ilişkilerimizdeki ivmeyi bir üst aşamaya çıkarmış olacağız. Gerek iş formumuzun gerekse dün ve bugün yaptığımız görüşmelerin ülkelerimiz açısından hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum" dedi.

Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda, emeği geçen herkese teşekkür ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"İş forumu münasebeti ile kurduğunuz ve kuracağınız irtibatlar inşallah yeni iş birliklerinin, yeni ortaklıkların kapısını da aralayacaktır. Pakistan'la ticari ve ekonomik bağlarımızı siyasi münasebetlerimizin seviyesine çıkarmak istiyoruz. Son dönemde artış gösteren ticaret ve yatırımlara rağmen maalesef bu alandaki potansiyelimizin bir hayli gerisinde kaldığımızı görüyoruz. Toplam nüfusları 300 milyonu bulan Türkiye ile Pakistan'ın ticaretinin 804 milyon dolarda kalmasını açıkçası ülkelerimize yakıştıramıyorum. İkili ticaretimizi önce süratle 1 milyar doların üzerine çıkarmalı sonrasında ise 5 milyar dolar hedefimize taşımalıyız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal