Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye'nin NATO'daki Konumu Vazgeçilmezdir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'ya hareketi öncesinde açıklama yaptı.

03.12.2019-09:46 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-10:34)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'ya hareketi öncesinde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları tam olarak şöyledir:

"Londra'da NATO'nun birliğine vurgu yapılması bizim için temel öncelik. Çin ve Rusya ile ilişkilerin de gündeme gelmesi bekleniyor. Türkiye kendi öncelikleri çerçevesinde NATO ile işbirliği halinde çok yönlü bir dış politika yürütmektedir. İttifakın yenilenme ihtiyacında olduğu açıktır. 2000'lerin bakış açısıyla bugünü kavrayamayız. NATO'nun terör örgütlerinden kaynaklı asimetrik tehditler karşısında proaktif davranması gerekiyor. NATO'nun kendini yenilemesi kaçınılmazdır.

Dayanışma ve beraberlik NATO ittifakının ayakta tutan sütunlardır. NATO'nun caydırıcılığını azaltacak ittifakın gücüne zarar verecek popülist beyanlardan uzak durulmalıdır. Alternatif aramak yerine daha güçlü kılacak çalışmalar içerisinde olmalarını bekliyoruz. Terör örgütlerine karşı ilkeli ve kararlı duruş sağlanmasını temin edecek bir değişimi tüm üye ülkelerle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz.

NATO'nun da sınırı olan güney sınırlarımızda müttefiklerimizi de etkileyen hadiseler yaşanıyor. Düzensiz göç hareketleri istikrarı tehdit ediyor. Müttefiklerimizin bizimle sergileyecekleri samimi bir dayanışma ittifakımızı zayıflatmaz güçlendirir. Londra'da müttefiklerimizden ilkeli bir tavır göstermelerini isteyeceğiz.

Bazı çevreler art niyetli şekilde ülkemizin NATO üyeliğini gölgelemeye çalışsa da bizim duruşumuız bellidir. Yaptığımız katkılar Türkiye'nin NATO'daki konumunun vazgeçilmez olduğunu gösteriyor. Londra'da bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşeceğiz. Birleşik Krallık daveti üzerine Almanya ve Fransa ile dörtlü toplantı yapacağız. Bölgesel konuları ele alacağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal