Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkçe Ezan Tartışmalarına Cevap Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın Türkçe Ezan açıklamalarına cevap verdi. Erdoğan, "Türkçe ezanın halk önünde savunulabiliyor olması bu özlemin, husumetin bir alametidir" dedi.

10.11.2018-12:18 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-12:11) Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkçe Ezan Tartışmalarına Cevap Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de yapılan 10 Kasım programında Türkçe ezan tartışmalarını değerlendirdi. CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın Türkçe ezan açıklamasına değinen Erdoğan, "Türkçe ezanın halk önünde savunulabiliyor olması bu özlemin, husumetin bir alametidir." diye konuştu.

TEK PARTİ DÖNEMİ

"Mücadelemizin zaferle neticelenmesinin sonrasında yeni devletimizle tarih sahnesinde yerimizi tuttuk. 2. Dünya Savaşı'nın ayak seslerinin duyulduğu zamanda tek parti idaresi ile alakalı acı anıları dinledik. Bugünkü gençler tek parti dönemini sadece tarih kitaplarından arşivlerden öğrenme olanağına sahiptir. Bize yalan söyleyen bir tarih aktarıldı. Ülkemizi idare edenler büyük bir maddi külfetin altında ezmekle kalmamış değerler üstünde kurduğu baskıyla iyice bunaltmıştır. Ülkemizde belirli bir kısım tek parti devrinden çok partili yaşama geçiş zorunlu bir değişimdir. Önce Milli Kalkınma Partisi ve ardından Demokrat Parti CHP'ye karşı milletin sesi olarak siyaset sahnesine çıktı. 1946 seçimlerinde uygulanan açık oy gizli sayım şekli CHP yönetiminin demokrasi anlayışı hususunda fikir vermeye yeterlidir. Demokrat Parti ezici çoğunlukla ülkeyi idare etme sorumluluğu üstlenmiştir."

"HUSUMETİN İŞARETİ"

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın başlattığı Türkçe ezan tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bugün halen tek parti dönemiyle özdeşleşmiş zulümlerden biri olan Türkçe ezanın kamuoyu önünde savunulabiliyor olması bu özlemin, husumetin bir alametidir. Ezanın Arapça okunması bir şeyin ifadesidir. Türkçe ezan denince onu yalnızca biz anlarız. Arapça dendiği vakit bu evrensel olduğunun ifadesidir. Şimdi bunu değiştirmek bizi değerlerimizden uzaklaştırmanın hamlesidir." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal