Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Zirvesi'nde Konuştu, Teklifini Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan'da yapılan Türk Konseyi zirvesinde konuştu. Buradaki konuşmasında Erdoğan doların problem olduğunu söyleyerek, "Artık kendi para birimimizle ticaret yapmayı teklif ediyoruz" dedi.

03.09.2018-09:34 - (Son Güncelleme: 03.09.2018-09:24) Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Zirvesi'nde Konuştu, Teklifini Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi"ne katıldı. Erdoğan, burada gerçekleştirdiği konuşmada "Kendi para birimlerimizle ticaret yapılması alternatifi üstünde yoğunlaşmayı teklif ediyoruz." dedi. Erdoğan geride kalan günlerde yaptığı konuşmada, "Pazartesi günü Türk Konseyi'ne katılarak kritik kararlar alacağız'' demişti.

Erdoğan burada yaptığı açıklamalarda şu mesajları verdi:

''MÜŞTEREK İDEALİN SEMBOLÜ''

''Ortak uğraşlarımızın eseri olan Türk Konseyi aynı zamanda müşterek bir idealin ifadesidir.''

YERLİ PARA BİRİMİYLE TİCARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası ticaretin dolara olan mecburiyeti, artık karşımıza bir problem olarak çıkmaya başladı. Son dönemde uluslararası teamül, prensip, kuralların rahatlıkla ihlal edildiği bir dönemden geçtiğimizi üzüntüyle söylemek isterim." dedi.

Erdoğan, uluslararası ticarette dolara bağımlılık ile alakalı "Kendi para birimlerimizle ticaret yapılması alternatifi üstünde yoğunlaşmayı teklif ediyoruz." ifadesini kullandı.

FETÖ ÖNERİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün bir dönem Türkiye'de olduğu gibi dünyanın dört bir tarafından eğitim kurumları üstünden örgütlenmiş olduğunu söyledi.

ZİRVEDE ÖNEMLİ ÜLKELER

Ruh Ordo Kültür Merkezi'nde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'ın ev sahipliğinde "Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi" başladı. Kırgızistan'ın ev sahipliğinde Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye'nin mensup olduğu zirveye, Özbekistan "onur konuğu", Macaristan ise "gözlemci devlet" sıfatıyla dahil oldu.

Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi'nde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyovev ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban hazır bulundu.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, aile fotoğrafı çekimi öncesinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyovev ile samimi biçimde sohbet etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal