Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Akım'ın Bosna Hersek'e İntikali İçin Her Türlü Desteği Sağlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Akım Projesi'nin Bosna Hersek'e intikali konusunda elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz." ifadesinde bulundu.

03.05.2019-09:10 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-09:03)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ve Konsey üyesi Şefik Caferoviç, ikili ve heyetler arası görüşmelerden sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Erdoğan, geçen sene Ekim ayında düzenlenen seçimler neticesinde göreve gelen Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'ni Ankara'da misafir etmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

''HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ'

Konsey üyeleriyle bu düşünceler noktasında görüşmeler yaptıklarının altını çizen Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu nadide ilişkilerin daha da ilerlemesi için atılabilecek adımları gözden geçirdik. Türkiye'nin, Bosna Hersek'in istikrarı ve vatandaşlarının müreffeh geleceği için gösterdiği çabaları kararlılıkla sürdüreceğini teyit ettik. Bosna Hersek'teki ekonomik kalkınmanın, toplumun refahına, ülkenin iç siyasi istikrarına, birlik ve bütünlüğüne katkı sağlayacağı düşüncesiyle ülkelerimiz arasındaki ticari ve ekonomik faaliyetlerin daha da ilerlermesi için fırsatları değerlendik. İkili ticaretimizin yükselen bir grafik çizdiğini memnuniyetle tespit ettik. Bugün imzaladığımız güncellenmiş Serbest Ticaret Anlaşması 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmamıza katkı sağlayacaktır. Mutabakat muhtırası metnini az önce imzaladığımız Saraybosna-Belgrad Otoyolu Projesinin de Bosna Hersek'in istikrarına çarpan etkisi yapacağına inanıyorum. Projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Zira Sarajevo-Belgrad arasındaki bu yol gerçekten bölgeye çok ciddi bir sıçrama, çok ciddi bir ivme kazandıracaktır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal