Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ Giresun'da Konutlar Yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan,''Giresun'da bir daha böyle bir afet yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan proje hayata geçirilecektir.'' dedi.

31.08.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-17:19) Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ Giresun'da Konutlar Yapacak

Giresun'daki selden hasar gören bölgeleri inceleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgede Su Ürünleri Av Sezonu açılışına katıldı.

Burada bölge halkına birtakım müjde vereceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgeyi yeniden ıslah etmek için planlanan 1.3 milyar liralık projenin detaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekildedir:

1.3 MİLYAR LİRALIK PROJE

''Giresun'da bir daha böyle bir afet yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan proje hayata geçirilecektir.

Derelere yapılacak müdahaleler mutlaka kontrol altına alınacak. Yaraları sarmak afetin izlerini ortadan kaldırmak ilçelerimizi yeniden canlandırmak için her türlü tedbiri aldık, yatırımları planladık, çalışmalara başladık.

"120 milyon liralık bütçe ile kanal ve köprüler yapılacak. Dere yatakları kolayca akıp gitsin diye var. Buraları evlerle işgal edersek sel gelir buraları alır.

Dere er veya geç selde yatağını bulur. Onun önünde hiçbir şey dayanamaz. İstanbul başta tüm kadim şehirlerimizin etrafı plansız, altyapısız yapılarla dolmuş sonra ıslah çalışması yapılmıştır. Aslında tam tersi yapılmalıydı.

İlk düğme yanlış iliklendiğinde sonrakileri düzeltmek mümkün olmaz ya da büyük bedel ister.

TOKİ KONUTLAR YAPACAK, YÜKSEK KATLI OLMAYACAK

Yaylaları betona boğarsak gün gelir hep birlikte bunun pişmanlığını da yaşarız. Giresun'deki selden aldığımız dersler önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarda bize ışık olmalı. TOKİ konutlar yapacak, yüksek katlı olmayacak.

Zemin artı 3 veya 4 olacak. Daha fazla yapmak istemiyoruz. Dere yataklarını ıslah edeceğiz, oralardan da tehdit almak istemiyoruz. Yıkımsa yıkım, inşa ise inşa, ihya ise ihya, yapacağız.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal