Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Coğrafyada İlelebet Bayrağımız Dalgalanmaya Devam Edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılı açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

01.10.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-15:04)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı sebebiyle TBMM'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanvekili Celal Adan aracılığıyla merasimle karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Onur Kıtası'nı selamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından Genel Kurul Salonu'na geçiş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurul'da 27. Dönem dördüncü Yasama Yılı açılış töreninde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan ifadeler:

'Bu mücadelenin kıyamete kadar süreceğini bilerek sürekli hazırlıklı olmalıyız.

Ülkemizin terörle mücadelesinde net tavır sergileyen TBMM'nin tüm üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü tarihimize yakışır kutlamalarla karşılayacağız.

Kıbrıs ve Azerbaycan Türklerinden Balkanlar ve Kuzey Afrika'ya kadar her yerde kardeşlerimize samimi destek veren Meclisimiz, milletimizle birlikte tüm dostlarımızın da umut kaynağı olduğunu göstermiştir.

Meclisimizin yeni yasama yılında çok önemli çalışmalar gerçekleştireceğine inanıyorum. Yeni dönemde meclis çalışmalarına katkı verecek her partiden milletvekillerine şimdiden teşekkür ediyorum.

'İKİ MİLLET TEK DEVLET'

Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelelerinde yanlarındayız. Türkiye olarak, kendimizi 'iki devlet tek millet' olarak gördüğümüz Azerbaycanlı kardeşlerimize tüm imkanlarımızla ve tüm kalbimizle destek vermeyi sürdüreceğiz.

'AZERBAYCAN KENDİ GÖBEĞİNİ KESTİ'

MINSK üçlüsü 30 yıldır sorunu ihmal ediyor. İşgalciler topraklardan çıkmalı, o zaman sorun çözüme ulaşır. Ermenistan yönetimini, her şeyi bir kenara bırakıp ısrarla Türkiye’ye iftira atma gayreti de kurtaramayacak. Azerbaycanlı kardeşlerimiz topraklarına geri dönecekleri günü hasretle bekliyorlar. Azerbaycan kendi göbeğini kendi kesti.

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ın işgaline karşı sağır olanlar bugün de ikiyüzlüdür. Bu haydut devlete (Ermenistan) destek verenleri, kendilerine insanlığın ortak vicdanı önünde hesap sorulacağı konusunda ikaz ediyorum. Bu bölgede kalıcı barışın yolu, Ermenilerin işgal ettikleri her karış Azerbaycan toprağından geri çekilmelerinden geçiyor.

'40 YILLIK TERÖRLE MÜCADELESİNDE SURİYE HER ZAMAN KRİTİK KONUMDA'

Irak sınırındaki terör yuvalarını tamamen bitirene kadar operasyonlarımız devam edecektir. Türkiye'nin 40 yıllık terörle mücadelesinde Suriye her zaman kritik bir konumda yer almıştır. Her kim Türkiye'nin Suriye'de ne işi var diyorsa ya bölgeyi bilmiyor ya da kafasında başka hesaplar vardır. Türkiye sınırlarını güvenlik altına almak için her yolu ve yöntemi kullanacaktır. Sınırlarımızı terör örgütlerine ve onları maşa olarak kullananlara teslim etmedik, etmeyeceğiz.

Türkiye olarak Akdeniz'de çatışma, gerilim, hukuksuzluk peşinde değiliz. Haklarımıza sahip çıkıyoruz. Akdeniz’deki siyasi ve ekonomik potansiyelin paylaşımıyla ilgili anlaşmazlıkların hakkaniyet temelinde çözülmesi öncelikli tercihimizdir.

'BİZİ SAHİLİMİZE HAPSETMEYE ÇALIŞANLAR ŞANTAJ DİLİNİ KULLANDI'

Avrupa Birliği, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin şımarıklıklarının esiri olarak, etkisiz, ufuksuz, sığ bir yapı haline dönüşmüştür. Bölgemizde ortaya çıkmış olup da, Avrupa Birliği’nin inisiyatifi ve ağırlığı ile çözüme kavuşmuş tek bir sorun yoktur. Tam tersine, Birliğin müdahil olduğu her kriz, yeni boyutlar kazanarak büyümüştür. Bizi sahilimize hapsetmeye çalışanlar şantaj dilini kullandı. Biz diyalog kanallarını açık tutan duruşumuzu daima koruyacağız.

Türkiye olarak tek talebimiz haklarımıza saygı gösterilmesi. Tüm ülkeleri barış mücadelemizi desteklemeye davet ediyoruz.

'KUDÜS BİZİM ŞEHRİMİZDİR'

Kudüs bizim şehrimizdir, bizden bir şehirdir.   '

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal