Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Tarih Filistinlilere Yapılanları Affetmeyecektir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜRKEN Vakfı'nda yaptığı konuşmada uluslararası gelişmelere ve FETÖ ile mücadeleye değindi.

13.05.2018-23:22 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-00:01) Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Tarih Filistinlilere Yapılanları Affetmeyecektir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜRKEN Vakfı'nın toplantısında kritik açıklamalar yaptı.

KUDÜS FİLİSTİN'İN BAŞKENTİDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşınmasına ilişkin ‘’Yarın bir adım atılıyor. Kudüs İsrail'in başkenti olacakmış ne yaparsanız yapın. 128 ülke düşüncesini ortaya koydu. Kudüs Filistin'in başkentidir. ABD insanlığın hak, adalet ve hakkaniyet şuuruyla bağdaşmayan bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını bile ihlal etmiş, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığına zarar vermiş ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybetmiştir’’ şeklinde konuştu.

İLK ZİYARET EDEN ÜLKE OLDU

FETÖ’cü darbe girişimine ve mülteci sorununa değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Vakfımız, kurumsallaşmasını hızla tamamlayarak uzun yıllar FETÖ'cü alçakların elinde olan yurt dışı eğitim alanında büyük başarı kazandı. 15 Temmuz ihaneti sonrası ilişkilerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.

Birleşik Krallık Hükümeti 15 Temmuz darbe girişiminde karşı duruşuyla yanımızda olduğunu gösterdi. Darbe girişiminden 5 gün sonra Bakan Dunken ülkemizi ziyaret eden ilk ülke oldu.

Demokrasinin beşiği iddiası olan ülkelerde mültecileri ırkçılık karşıladı. Avrupa'ya baktığımızda göçmenlerin tehdit olarak kabul edildiğini görüyoruz. Mülteci meselesi bize insan hakları dersi vermeye çalışan ülkelerin makyajını akıtmış, gerçek yüzlerini ortaya çıkarmıştır.’’

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ

Yapılacak genel seçimlere ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’24 Haziran seçimleri, ülkemizin önünde yeni bir dönemin açılacağı çok kritik seçimlerdir. Bu seçimin sonucuna göre ülkemiz ya 16 yıldır aralıksız sürdürdüğü demokrasi ve kalkınma hamlesini devam ettirecek ya da çetin mücadeleler sonucunda elde ettiği pek çok kazanımı heba olup gidecektir’’ diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal