Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tank Palet Fabrikasının Satılması Söz Konusu Değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla'da Tank Palet fabrikası ile alakalı açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun fabrika satıldı iddiasına değine Erdoğan, "Tank palet fabrikasının satılması yani mülkiyetinin devri asla kesinlikle konusu değildir" dedi.

09.02.2019-15:11 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-15:02) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tank Palet Fabrikasının Satılması Söz Konusu Değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla Tersanesi'nde Test ve Eğitim Gemisi Ufuk (A-591) Denize İniş Töreni'ninde bir açıklama gerçekleştirdi.

Türkiye'nin yerli ve milli olarak yaptığı savunma sanayi ürünlerinden bahseden ve ABD'nin Türkiye'ye vermediği fakat terör örgütü PKK/YPG'ye tırlar dolusu silah yardımına gönderme yapan Erdoğan, "Türkiye yakın tarihinde silah, mühimmat ve askeri teçhizat açısından dışa bağımlılığının acısını çekmiştir.

Kıbrıs barış harekatında uygulanan ambargolar, tehditler halkımızın hafızasında derin izler bırakmıştır. Bu yıllarda, Türkiye parasını peşin verdiği uçakları bile teslim alamamış, üç yıl Amerikan patentli hiçbir yedek parçanın, cephanenin ülkemize satışına müsaade edilmemiştir" dedi.

Sözlerini Sakarya'daki tank palet fabrikasına getiren Cumhurbaşkanı, Kemal Kılıçdaroğlu'nı sert sözlerle eleştirerek, "CHP Genel Başkanı yaptığımız onca açıklamaya karşın bu tank palet fabrikamızın yabancılara satıldığını iddia ediyor. Tank palet fabrikasının satılması yani mülkiyetinin devri asla kesinlikle konusu değildir.

Fabrika devlete aittir. Fabrikada çalışan kardeşlerimizin özlük haklarında da hiçbir gerileme olmayacaktır. Arazideki her türlü taşınmazın mülkiyeti devlete aittir. Alımı yapan şirket; yüzde 50'si Katar, yüzde 50'si Türkiye ortaklığı olan bir şirkettir. 40-50 milyon dolarlık yatırım yapılmak suretiyle bu fabrika elden geçirilecektir. Fabrikayı çok daha güçlü ve verimli duruma getireceklerdir. Olmadık iftiralarla halkımızın kafasını karıştırmaya uğraşanlar en büyük zararı Türk savunma sanayiine veriyor" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal