Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Vermişti! Fiyatlar Düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Talimat verdim pahalı satışı önleyeceğiz' ifadelerine yönelik açıklamalarda bulunan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayında gıda fiyatlarında düşme olacağını belirtt. Palandöken, 'Vatandaş tedirgin olmasın. Tanzim satışları artık esnaf yapacak. Fiyat istikrarı sağlanacak' dedi.

19.04.2019-10:25 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-12:26) Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Vermişti! Fiyatlar Düşecek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan ile sebze meyve fiyatları ile ilgili olarak yaptıkları toplantının ayrıntılarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fiyatların indirilmesi konusunda kararlı olduğunu ifade eden Palandöken, Ramazan ayında fiyatlarda düşme yaşanacağını söyledi. İçlerinde Palandöken’in de yer aldığı Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı üyeleri hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldi.

VATANDAŞA DÜŞÜK FİYAT

'Sayın Başkan bu konuda kararlı.' şeklinde konuşan Palandöken, 'Cumhurbaşkanımız, vatandaşın pahalıya ürün satın almasına, üreticinin de malını değerinin çok altında satmasına kimsenin hakkı olmadığını söyledi. 2 milyon esnaf sanatkarın sahada en ücra köşede vatandaşa uygun fiyata ürünleri ulaştırabilecek. Tüm gıda maddelerini, kooperatifiler aracılığı ile esnaf satacak. Bu piyasada istikrarı sağlayacak.' açıklamalarında bulundu.

YENİ DÜZENLEME HAZIRLANIYOR

Fiyat istikrarının altını çizen Palandöken, 'Önümüz Ramazan. Fiyatların gerilediğini izleyebileceğimiz bir mevsim olacak. Bu sene maalesef bir şansızlık oldu. Seraların bir bölümü sel altında kaldı. Tabi bu arada fırsatçıların da önünün kesilmesi için de tanzim satış devreye girdi ama piyasa istenilen ölçekte rahat edemedi' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal