Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi! Yeni Ekiple Yeni Kampanya İçin Yola Çıkıldı

YSK'nın İstanbul seçimlerini 23 Haziran tarihinde tekrar kararından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yeni ekiple yeni kampanya kararı verdi.

10.05.2019-10:05 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-09:47)

Hedef, sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmen. Erdoğan, 'Eskort ve korumalarla, vatandaşla aranıza duvar örmeyin. 7-24 çalışacağız, gönüllere dokunacağız, birlikte hareket edin' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün partisinin Ankara'daki grup toplantısından sonra İstanbul'a giderek AK Parti İl Başkanlığı'nda kurmaylarıyla buluştu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul adayı Binali Yıldırım ve parti yönetiminden bazı isimlerin yer aldığı toplantı 2 saat sürdü. Toplantıda 31 Mart seçimlerinden farklı olarak seçim çalışmalarını genel merkezin yürüteceği üzerinde duruldu. Buna göre İstanbul'da Seçim Koordinasyon Merkezi'nin başkanı olarak görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un yardımcısının İstanbul milletvekili Abdullah Güler olması kararı verildi.

SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENE ÖZEL ÇALIŞMA YAPILACAK

Toplantıda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısından sonra genel merkez yönetiminin, sandığa gitmeyen ve kararsız seçmenler hakkında yaptığı yeni hesaplama ile ilgili bilgilerde paylaşıldı. Buna göre yüzde 5 sandığa gitmeyen ve yüzde 8 kararsız seçmen var ve bunların yüzde 70'lik bölümünün AK Parti seçmeni olduğu ifade ediliyor. Bu sebeple AK Parti öncelikle sandığa gitmeyen 1.7 milyon seçmen için özel bir çalışma üzerinde duracak. Kararsız ve sandığa gitmeyen seçmeni ikna için kapı kapı dolaşılacak ve söylem dili yumuşatılacak.

39 İLÇEDE GENEL SEÇİM HAVASINDA KAMPANYA YÜRÜTÜLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere kadar rutin programları dışında tüm mesaisini İstanbul'a verecek. AK Parti, seçime kadar geçecek zamanda tüm kesimlere hitap edecek daha kapsayıcı ve kucaklayıcı bir dil kullanacak. Erdoğan, Ramazan ayı boyunca iftar programları ve ev ziyaretlerinde bulunacak. Ramazan Bayramı sonrasında  ise İstanbul'un 39 ilçesinde 'genel seçim' havasında kampanya yürütülecek. Erdoğan'ın bu doğrultuda 39 ilçenin tamamında miting yapması, mesajlarının sosyal medya üzerinden genç seçmene ulaştırılması ve televizyon programlarına katılarak yeni söylemlerin halka anlatılması düşünülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal