Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi! Her 4 Adaydan Biri Kadın Olacak

Yerel seçimlere adım adım gidilirken AK Parti'de aday belirleme sürecinde sona gelindi. Kadın adaylar konusunda hassas olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her 4 adaydan birisi kadın olacak" diyerek teşkilatlara talimat verdi. Erdoğan "Gerekirse risk alacağız" dedi.

05.01.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-10:16) Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi! Her 4 Adaydan Biri Kadın Olacak

AK Parti, ilçe belediye başkan adaylarının tespit edilmesi husundaki çalışmaların sonuna gelindi. Yerel idarelerdeki kadın ve genç sayısını yükseltmeyi amaçladığı söylenen AK Parti'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatlara "Listelerde her dört adaydan biri kadın ve genç olacak" emri verdiği meydana çıktı. Erdoğan'ın "Burada kadın olursa problem olur" bahanesinin kabul edilmeyeceğini söyleyerek, "Gerekirse risk alacağız" dediği bildirildi.

34 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU YAPILDI

AK Parti, ilçe belediye başkan adaylarının tespit edilmesi hususundaki çalışmanın sonuna gelinirken; bir taraftan da belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyelikleri ile alakalı liste hazırlığına devam ediyor. Bu çerçevede teşkilatlara meclis üyelikleri ile alakalı listelerde her dört adaydan birinin kadın ve genç olması emre verildi. 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde, muhtarlıkların dışında, adaylar 22 bin koltuk için mücadele edecek. Belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliklerinden meydana gelen 22 bin koltuk için AK Parti'ye 34 binin üstünde başvuru yapıldı.

YAPILAN BAŞVURUNUN 4 BİNİNİ KADINLAR OLUŞTURDU

2014 yerel seçimlerinde toplam başvuru sayısı 19 bin kadardı. 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olmak için gerçekleştirilen başvuruların 4 binini kadınlar, 2 bin 500'ünü de gençler meydana getirdi.

"İLK DÖRTTE BİR KADIN VE BİR GENÇ MUTLAKA OLACAK"

Türkiye gazetesinde yayınlanan habere göre; Yerel idarelerdeki kadın ve genç sayısını yükseltmeyi amaçlayan AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emri ile teşkilatlara belediye meclisi ve il genel meclis üyelikleri listesinin 'her dört adaydan bir tanesinin kadın, diğeri de genç olacak' biçiminde düzenlenmesi hususunda ikaz etti. AK Parti kaynakları, "Kadın adaylar hususunda, çok hassas davranıldı. Cumhurbaşkanının kesin emri var. Teşkilatlara yazılar gönderildi. İlk dörtte bir kadın ve bir genç kesinlikle olacak. Devamında da gene her 4 kişiden biri kadın olacak. Bu ilkeye çok net uygulanacak" dedi.

"GEREKİRSE RİSK ALACAĞIZ"

AK Parti kurmayları, teşkilatların bu karara uyup uymadıklarını izleyeceklerini, kadın ve gençlerin olmadığı listelere genel merkezden müdahale yapılacağını söyledi. Erdoğan'ın da "Burada kadın olursa problem olur" bahanesinin kabul edilmeyeceğini söyleyerek, "Gerekirse risk alacağız" dediği kaydedildi.

İSTANBUL'UN 4 İLÇESİNDE KADIN ADAY

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geride bıraktığımız günlerde duyurulan İstanbul ve Ankara ilçe adayları arasında toplam 6 kadın adaya yer verilmişti. İstanbul'da Sancaktepe, Adalar, Kadıköy ve Şişli'de, Ankara'da ise Çankaya ve Akyurt ilçelerinde kadın aday gösterilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal