Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi, Bakanlık 45 Depoya Baskın Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stokçulara karşı uyarısının ardından depolara baskınlar yapılmaya başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri 45 depoya birden baskın yaptı.

21.11.2018-16:52 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-16:43) Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi, Bakanlık 45 Depoya Baskın Yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün "Bundan böyle stokların yapıldığı tüm depoları basacağız. Kimse benim insanıma pahalı ürün satma hakkına sahip değil" açıklamasının sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 45 depoya birden baskın gerçekleştirdi.

GEREKLİ CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, "Soğanı depoda stok yapan 45 depoya denetim gerçekleştirildi. İzinsiz ve stok yapan üreticilere lazım olan cezai işlem yapılacak" dedi.

BİR DENETİMDE ÇORUMDA YAPILDI

Öte taraftan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın emri ardından, Çorum Vergi Dairesi Müdürlüğü birimleri, soğan üretiminin olduğu Alaca ilçesindeki depolara dönük denetim çalışması yaptı. İlçenin büyük soğan üreticisi konumundaki şahıslara ait depolarda denetimde olan birimler tarafından stoklardaki ürün miktarları tespit edildi. Depo denetimlerinde, hasat döneminden itibaren soğanın alış ve satış ücretleri ile spekülatif fiyat gelişmelerinin olduğu son dönemdeki alış ve satış fiyatları takip edildi. Evrak denetimleri de gerçekleştirilerek, tutanak tutuldu.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK

Vergi Dairesi Müdürü İsrafil Sezgin'in de katıldığı denetim sonuçları, vergi araştırmaları için veri sağlayacak, lazım olan bilgiler Ticaret Bakanlığı ile de paylaşılacak. Sezgin, Çorum'un bütün ilçelerinde denetimlerin ara verilmeden devam edeceğini söyleyerek, soğan ücretleri ile alakalı spekülatif hareketlerin giderilmesi için lazım olan yaptırımların uygulanacağını ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal