Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'de İşgal Derdimiz Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Bizim Suriye'de işgal derdimiz yok" dedi.

24.01.2019-13:22 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-13:11) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'de İşgal Derdimiz Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu HGM Atlas ve HGM Küre Uygulamalarının Tanıtılması Töreni'nde açıklamalar yaptı. Suriye'de meydana gelen gelişmeler ile alakalı açıklamalar yapan Erdoğan, "Bizim Suriye'de işgal düşüncemiz yok" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Milli harita uygulamamıza kavuştuk. Vazifeye geldiğimizde savunma sanayinde yüzde 20 gibi bir gereksinimi karşılarken hamdolsun yüzde 60 düzeylerine çıktık. Tabiki bunu daha da yukarılara taşıyacağız. Bugün ülkemizde elektronik devlet kullanıcısı 41 milyonun üstüne çıkmıştır. Türkiye Uzay Ajansı ile çalışmalarında yeni bir aşamaya geçtik. Araştırma geliştirme merkezlerimizin sayısı bini aştı. Tasarımızın merkezlerinin sayısı 300'e ulaştı. Teknopark sayımız 81'i buldu. İftihar verici başarılara imza atan teknoloji ve üretim firmalarımıza yakinen izliyoruz.

"YERİMİZİ ALIYORUZ"

Her ülke yeni döneme kişiler veriyor. Biz ise Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye diyerek süreçte yerimizi alıyoruz. Dijital dönüşüm şahsıma bağlı. Hedefimiz verileri işleyerek manalı duruma getirecek adımların atılmasını tesis etmek. Artık kendi ürettiğimiz verinin ülkemizin kontrolünde olması milli güvenlik konusudur. HGM Atlas ve HGM Küre uygulamaları hayati öneme sahiptir.

YAPAY ZEKA

Yapay zeka alanda dünyanın geleceğine damga vuracak bir devrimdir. Bütün kurumlarımızı yapay zeka devrimine hazırlamalıyız. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında kullandığımız yöntemler diğerleri ile kıyaslanamaz. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, insan herşeyin merkezinde olmayı sürdürecek. Bütün çalışmalarımızı insan merkezli bir anlayışla yürütmeye devam edeceğiz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal