Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye Operasyonu Hakkında İlk Açıklamayı Yaptı

Suriye'de Esad rejimine yönelik operasyonla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yapılan operasyonu doğru buluyoruz" şeklinde konuştu.

14.04.2018-16:08 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-16:49) Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye Operasyonu Hakkında İlk Açıklamayı Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Suriye'ye yönelik operasyonu hakkında yaptığı açıklaması ''Yapılan operasyonu doğru buluyoruz. Böylece rejim saldırılarının cevapsız kalmayacağını gördü'' şeklinde oldu.

FATİH'TE HALKA HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Fatih 6. Olağan İlçe Kongresi'nde partililere ve halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan partililere bütün mesele böyle bir davayı yüklenmiş teşkilatın olmasıdır. Ben böyle bir teşkilat görüyorum ama yorulmak yok. dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Bu sabah erken saatlerde ABD, İngiltere ve Fransa tarafından Suriye rejimine karşı bi saldırı yapıldı. Bu saldırıyı doğru buluyoruz. O çocuklara atılan kimyasın faili kimse bunun bedelini ödemesi lazım. Bu saldırıların karşılığı olduğu gösterilmiş oldu.’ dedi.

Ben sizinle sohbet etmek dertleşmek istiyorum. Ana kademe olarak çok çalışacağız. Rabiamızı her yerde seslendireceğiz. Burada Esma'mızın ruhu var. Nedir bu? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

Üstünlük sadece takvadadır, diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti. Hepimizin yarın gideceği yer 2 metreküp mezar. Zaten ölümü öldürdüğümüz gün güçlüyüz demektir. Afrin'de bunu gördük mü? Afrin'deki gazilerden yanıma geldiler. Bir tanesi çok manidardır. Arkadaşı dedi ki: Bu komutan çok farklı. Bu cephede adeta delik deşik oldu. ÖSO'dan. Karnı yok dediler. Aç dedim. Hakikaten karnı alınmış. Omuzdan, kalçadan aldığı mermiler. O haliyle tekrar cepheye gitmiş. Ondaki o inanç, iman.

4 BİN 200'E YAKIN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bay Kemal ne diyor? Onlar terör örgütü diyor (ÖSO). Onlar benim Mehmetçiğimle beraber Afrin'de savaşan yiğitlerdir. İşte şu anda da Afrin'de yaklaşık olarak 4 bin 200 terörist etkisiz hale getirildi. Hani gitmiyordun? Ne oldu? Şimdi Hatay'a gitmiş. Hani o adamın yanında ne işin var demiştin. Ne işin var senin Hatay'da. Hesabını yaptılar. Yanlış oluyor gitmen lazım dediler. Bu adam aynısı 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yapmıştı.

TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI AYNI TEPKİ GÖSTERİLMELİDİR

Tüm saldırılar için aynı hassasiyet olmalı. Ancak Suriye için oynanan oyun farklı. Tüm terör örgütlerine karşı aynı tepki gösterilmelidir. Bütün o masumların hesabı sorulması gerekmektedir. Tüm saldırılar için hassasiyet gösterilmelidir.

 Suriye'de etkin olan ülkeler içinde şehirlerde yeniden yapılanmaya önem veren tek devlet Türkiye'dir. Türkiye'nin hakim oduğu yerlere Suriyeliler geri dönmeye başladılar. Çünkü biz gittiğimiz yerlere adaleti ve barışı götürüyoruz.

Biz başkaları gibi elimiz kolumuz bağlı kalamayız. Ne yapacağımıza karar verip harekete geçmeliyiz.

Dünya ülkeleri bizim Esad hakkında söylediklerimizi dinleseydi bugün bu duruma kadar gelinmiş olmazdı. Çok daha önceden önlenmiş olurdu. Biz bu bölgedeki teröristlerin hepsiyle bu sebeple mücadele ediyoruz ve edeceğiz.

DÜNYA’YA ÇAĞRIDA BULUNDU

Dünaya’ya buradan bir çağrıda bulunuyorum. Gelin, kimyasalıyla, konvansiyoneliyle kitle imha silahlarının her çeşidinin ve mevcut silahların geleceğini görüşelim. Gelin, Suriye'de yaşanan son krizi yeni nükleer ve konvansiyonel silahlanma projelerine dev kaynaklar aktarmanın değil bu imkanları tüm insanlığın saadetine kullanmanın vesilesi haline getirelim.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal