Cumhurbaşkanı Erdoğan Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK toplantısında teşkilatlara önemli uyarılar yaptı. Erdoğan, genel olarak partinin başarılı olduğunu ancak bazı büyükşehirlerdeki başarısızlığın detaylı incelenmesi gerektiğini söyledi.

12.04.2019-10:37 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-10:26) Cumhurbaşkanı Erdoğan Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

AK Parti'nin önceki gece gerçekleştirilen MYK toplantısında 31 Mart yerel seçimleri detaylı olarak masaya yatırıldı. Toplantının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlere dönük genel bir değerlendirme yaptığı bildirildi. Erdoğan, Türkiye geneline bakıldığı zaman AK Parti'nin başarılı olduğunu, fakat bazı büyükşehir belediyelerinin kaybedilmesinin, bundan sonraki süreç bakımından çok iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade etti.

HERKES ÖNCE KENDİNE BAKSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: "Suçu halka atmak acizlik ve gaflet örneğidir. Oy vermediği için halkı suçlamak ahmaklık olur. Gelinen bu aşamayı ve aldığımız sonucu hem gözümüzle göreceğiz, hem kulağımızla duyacağız. Halk sandıkta bize ne mesaj verdi? Bunu çok iyi analiz etmemiz gerek. Önümüzdeki süreçte atacağımız adımları da bu analizler tespit edecek. Bu değerlendirmeleri üstünkörü değil, derine inerek yapacağız. 26 Mayıs'ta yapacağımız istişare toplantısında enine boyuna görüşeceğiz. Halk bize ne diyor? Bakacağız. Özeleştirilerimizi, eleştirilerimizi yapacağız. Bunu yaparken, suçu halkta değil, kendimizde arayacağız. Önce kendimize bakacağız. Herkes de önce kendisini değerlendirmeye tabi tutsun."

AK PARTİ GÜCÜNÜ ARTIRDI

Türkiye Gazetesi'nin aktardığına göre; MYK toplantısında, seçim sonuçları ile alakalı birim başkanlarının da sunumları oldu. Seçim İşleri Başkanlığı İstanbul'daki seçimlere dönük itiraz süreci ile alakalı bilgilendirme yaptı. Ayrıca seçimlerde elde edilen sonuçlara yönelik sayısal veriler paylaşıldı. AK Parti'nin önceki seçimlerde oy oranının yüzde 15'in altında olduğu yerler olduğu anımsatılarak, ilk defa bu yerel seçimlerde hiçbir ilde oyunun yüzde 15'in altına düşmediği tespiti yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal