Cumhurbaşkanı Erdoğan Sancak Töreni'ne Katıldı

Çorlu'da 105. Topçu Alay Komutanlığındaki törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türk ordusunun hiçbir birliğinin sancağı son neferi de can vermeden toprağa düşmemiştir.'' dedi.

13.11.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-14:25)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türk ordusunun hiçbir birliğinin sancağı son neferi de can vermeden toprağa düşmemiştir.'' açıklamasını yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki 105. Topçu Alay Komutanlığında gerçekleşen, ''41. Komando Tugay Komutanlığı Sancak Verme Töreni''ne katıldı.

Burada günün anlam ve önemine yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Her kim vatan topraklarına, bayrağımıza, ezanımıza göz dikerse bilsin ki kendisini komandolarımızın elinde acı bir akıbet bekliyor.'' açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları tam olarak şöyledir:

Türk silahlı kuvvetlerimizin kıymetli mensupları milletimizin gurur kaynağı cesaret ve zafer abidesi komandolarımız değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Biraz önce milletimizin emaneti olan tugay sancağımızı teslim ettik. Askerlikte sancağın anlamını, önemini gerektiğinde can pahasına korunması gereken bir emanet olduğunu en iyi sizler biliyoruz. Türk Ordusunun hiçbir sancağı son nefer can vermeden toprağa düşmemiştir. Ecdadımız bu anlayışla nice destanlar yazmıştır. Sizler de o şanlı ecdadın şanlı torunları olduğunu ispatlıyorsunuz.

TSK'nın her unsuru kazanılan zaferlerin ayrılmaz bir parçasıdır. Tarihleri boyunca her cephenin en önünde mücadelede eden, dünyaya ölümü korkutmanın ne olduğunu gösteren komando birliklerimizin ayrı bir önemi vardır. Komando birliklerimizin milletimizin gönlünde ayrı bir yeri vardır. Sizler ülkemizin istiklalinin ve istikbalinin en büyük teminatı olduğunu cephelerde göstermiş kahramanlarımızsınız.

Her kim vatan toprağımıza göz dikerse bilsin ki kendisini komandolarımızın elinde acı bir akıbet bekliyordur.

Bin yıldır bu toprakları vatanımız olarak muhafaza etmek için toprağa giren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. Halen sınırlarımızda ve ötesinde terörle mücadelede ve harekatlarımızda görev başında olan kahramanlarımızı Rabbim muhafaza etsin diliyorum.

Dünyaya ölümü korkutmanın ne demek olduğunu gösteren komando birliklerimizin

Yüreği ve bileğiyle konuşan komandoya çok söz gerekmez. Zaferiniz bol Allah yardımcınız olsun.

Yolunuz açık gazanız, gazamız mübarek olsun Allah yar ve yardımcımız olsun, kalın sağlıcakla…''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal