Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400'ler İçin Tarih Verdi!

Rusya'ya düzenlediği diplomasi yolculuğunun ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"S400 şu anda artık bizim malımız. Nisandan itibaren de artık faal hale gelecek. " dedi.

06.03.2020-14:28 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-14:43)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya düzenlediği diplomasi yolculuğunun ardından ülkeye dönerken uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rusya'ya imzanan ateşkesin ardından müjdeli haberi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"S400 şu anda artık bizim malımız. Nisandan itibaren de artık faal hale gelecek. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yöneltilen sorulara yanıtı tam olarak şöyledir:

'PUTİN'LE İRTİBAT HALİNDE OLACAĞIM''
SORU: "Ateşkes çıktı görüşmeden. Fakat uzlaşma olsa bile bir mücadele ve müzakere içeren süreç başladığını görüyoruz. Bu kapsamda İdlib krizi tam olarak bitti diyebilir miyiz?"

Az önce bir ifade kullandım. Yani biz şu anda işi o kadar sağlama aldık ki her an Sayın Başkan'la irtibat halinde olacağım. Dışişleri Bakanımız aynı şekilde muhatabıyla, Milli Savunma Bakanımız muhatabıyla, Milli İstihbarat Başkanımız muhatabıyla sık sık görüşmek suretiyle bu ilişkiyi sürekli diri tutacağız. Bir yerde çatlak patlak olduğu anda hemen konuya müdahale edeceğiz. Tabi aramızda her şey yazı ile olmuyor, söz ile olanlar da var. Burada bu kararlılığımızı teyit ettik.

"RUSYA'DAN ALINAN S-400'LER: NİSANDAN İTİBAREN ARTIK FAAL HALE GELECEK"
SORU: "Rusya geçmişte hassas konularda verdiği sözleri yerine getirmemiş, taahhütlerini tutmamıştı. Buna benzer bir durum Libya'dan Suriye'ye kadar olan coğrafyada yine Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye düşürecek mi? Böyle politikalar sürdürürse Rusya Federasyonu S400 gibi kritik hayati projeler bundan etkilenir mi?"

S400 şu anda artık bizim malımız. Bir taraftan S400 ile ilgili eğitim çalışmaları vesaire bunlar devam ediyor. S400'ü büyük oranda teslim almış vaziyetteyiz. Tamamı elimizde. Şu anda tamamı geldi. Nisandan itibaren de artık faal hale gelecek. Ama yine söyleyeyim, dün de söyledim yetkililerine; Amerikalılara "Eğer bize Patriot verirseniz biz sizden de Patriot alırız." dedik.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal