Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya ile Ortak Devriyelere Başlanacağını Duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin bugünkü grup toplantısında, Rusya ile birlikte devriye çalışmasına başlanacağını, sınırımızdan güneye doğru 7 km. derinlikte devriye çalışmasının sürdürüleceğini söyledi.

30.10.2019-13:54 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-14:23)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında önemli birçok meseleye değindi.

Barış Pınarı Harekatı asla bir sürpriz olmadığını, harekatın bölgeyi terörden temizleme amaacını taşıdığını söyleyen Erdoğan, Tel Abyad-Resulayn arasının kontrol altında olduğunu ancak bunun bizim için yeterli olmadığını kaydetti.

Ayrıca Eroğan konu ile ilgili olarak da şunları söyledi: "Tel RIfat'taki teröristlerin temizlenmesi sözünü aldık. Münbiç'ten de YPG'yi temizleme sözünü aldık. Temizledik diyorlar. Silahlı kuvvetlerimiz takibi içinde. Bir diğer önemli adım da, Tel Rıfat'ın batısına doğru Kobani. Buranın da teröristlerden boşaltılması, kontrolümüz altına girmesi lazım. Buraya Suriyeli kardeşlerimiz girecek, gerçek sahipleri girecek. Rusya ile birlikte devriye çalışmasına başlayacağız. Sınırımızdan güneye doğru 7 km. derinlikte devriye çalışmasını sürdüreceğiz." ifadelerine yer verdi.

Yine konu ile ilgili Türkiye'nin kararlılığını da vurgulayan Erdoğan: "Cuma günü Ruslar ile devriyeyi başlatıyoruz. Saldırılar sürerse kendi harekatımızı gerçekleştirme hakkımızı saklı tutuyoruz. Elimizdeki kazanımları güçlendirmeye bakacağız. Bu tür mücadeleler uzun solukludur. Bazen bize 30 km ötesindeki teröristler ne olacak diye soruyor, son teröriste kadar tamamı temizlenecek. Bölgemizde yarım asırdır ilmik ilmik işlenen büyük oyunu bozduk, bozuyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal