Cumhurbaşkanı Erdoğan Ruhani ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ruhani telefonda Suriye meselesini ve ikili ilişkileri görüştü.

17.04.2018-16:19 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-16:23) Cumhurbaşkanı Erdoğan Ruhani ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün telefonda Suriye meselesini görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ruhani, Suriye devletinin toprak bütünlüğünün korunması ve meseleye nihai siyasi çözüm bulunması için ortak gayret harcanmasının önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından ulaşılan bilgiye göre gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, Suriye’deki son yaşananların yanı sıra ikili ilişkiler de konuşuldu.

Kimyasal gaz kullanımı konusunda Türkiye’nin tutumunun en baştan beri net olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda gerilimin tırmanmasına olanak vermemenin ve olayları kendi bağlamında değerlendirmenin önemli olduğunu öne çıkardı.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ruhani, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve meseleye nihai siyasi çözüm bulunması için Türkiye, İran ve Rusya’nın Astana süreci çerçevesinde ortak gayret harcamaya devam etmelerinin kritik olduğunu vurguladı. Telefon görüşmesinde, Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin giderek güçlenmesinden ve iyiye gitmesinde duyulan memnuniyetin de ifade edildiği vurguladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal