Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Ruhani ile Astana Zirvesi'nde Buluşacak

Türkiye Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ve İran devlet başkanları ile gerçekleştireceği Astana Zirvesi bugün gerçekleşecek.

01.07.2020-07:47 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-07:50) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Ruhani ile Astana Zirvesi'nde Buluşacak
Türkiye, Rusya ve İran'ın liderleri video konferans yöntemiyle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Ruhani toplantıda Suriye'deki son durumu değerlendirecek.
Üç lider en son Ankara'daki toplantıda bir araya gelmişlerdi. Geçtiğimiz eylül ayındaki toplantının ardından zirvenin Mart ayı başında Tahran'da yapılması planlanıyordu. Ancak salgın, zirvenin İran'da gerçekleşmesine imkan vermedi.

Salgın ile mücadele devam ettiği için video konferans seçeneği gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani video konferans ile görüşecek. Böylece Astana formatındaki zirvenin 6'ncı toplantısı gerçekleştirilmiş olacak.

Üç lider, Suriye'deki siyasi geçiş sürecini değerlendirecek. Anayasa komitesinin çalışmalarında gelinen son nokta ele alınacak. İdlib ve Fırat'ın doğusundaki durum da masada olacak.

Video konferans yoluyla yapılacak toplantının saat 14.00'te gerçekleştirilmesi planlanlanıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal