Cumhurbaşkanı Erdoğan Plastik Poşet Uygulaması Hakkında İlk Kez Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yerel Yönetimler Çalıştayında yaptığı konuşmada ücretli plastik poşet uygulaması ile ilgili ilk defa konuştu.

09.01.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 09.01.2019-14:15) Cumhurbaşkanı Erdoğan Plastik Poşet Uygulaması Hakkında İlk Kez Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda konuştu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kararı ile 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan plastik poşetlerden ücret alınması uygulaması ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sıfır Atık Projesi konusunda yerel yönetimlerin çok çok kararlı ısrarlı olması gereğini savunuyorum. Son zamanlarda biz bu plastik poşetler bunun benzeri birçok ürünlerle ilgili olarak savaş başlattık. Bunun 500 yıl 750 1000 yıl toprak bunu eritemiyor. Buna karşı bir savaş." ifadelerini kullandı.

Uygulamanın başarılı bir şekilde başladığını, kararlı bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğini savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu savaşımızı kararlı bir şekilde başlattık. Anacığım evde file dokurdu giderdik alışverişi yapardık gelirdik. Gerekirse tekrar yıkıyorsun alışverişe gidiyorsun. Bunun toprakla bir dostluğu var. Bunlar kenevirden yapılıyordu. Keneviri yok ettik. Kenevirden atlet dokurlardı. Bize dost görünen düşmanlar ülkemden Rize'mden keneviri söküp aldılar. Biz şimdi keneviri dışaradan ithal ediyoruz." diye konuştu.

AK Parti'nin gürültü kirliliğine karşı yerel seçimlerde araç dolaştırmayacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevre kirliliğine karşı da örnek bir seçim kampanyası düzenlemeyi planladıklarını söyleyerek, "31 Mart kampanyasında file bez torba kullanalım dedim. Bez torba ile fileyle kampanyamızı yapalım. Asla naylon poşet kullanmayacağız. Şu anda bunun çalışmasını yapıyoruz. Güzel olacak şık olacak." dedi

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal