Cumhurbaşkanı Erdoğan, Peribacalarındaki Kaçak Yapıların Yıkılacağını Söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da halka hitap etti. Burada kaçak yapılaşma ile alakalı konuşan Erdoğan, kaçak yapıların hepsinin yıkılacağını söyledi.

15.02.2019-15:42 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-16:42) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Peribacalarındaki Kaçak Yapıların Yıkılacağını Söyledi

31 Mart yerel seçimleri çerçevesinde Bursa'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kapadokya bölgesinde peribacalarının yanında inşa edilen otelle alakalı da açıklamalar yaptı.

"TALİMATI VERDİM, YIKIM BAŞLADI"

Olayı haber almasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı'nı aradığını söyleyen Erdoğan, "Nevşehir'de peribacalarının dibinde otel yapıyor. Şu hale bak. Sen ne denli kalkıp da oraya beton yığınlarını sokarsın? Kültür Turizm Bakanımı aradım hemen müdahalesi yapıldı. Valimle de konuştum ertesi gün yıkım başladı" dedi.

"SEÇİMDEN SONRA ORADAYIM"

Buralardaki kaçak yapıların hepsinin yıkılacağını söyleyen Erdoğan, "Buralardaki kaçak göçek yapılan her şey yıkılacak. Seçimin ardından ben oradayım" sözlerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Söz hususu inşaatın inşası Mesit mevkisindeki Müze Yolu üstünde peribacalarının bitişiğine yaklaşık 2 ay önce başlamıştı. İş insanı M.K. tarafından yaptırılan ve 5 ayda bitmesi düşünülen, yan yana 2 binadan meydana gelen otel inşaatı, görenlerin tepkisini çekmişti. Bakanlık dün inşaatın durdurulmasına karar vermişti.

"YIKIM KARARI ALINMIŞ, YIKIMA BAŞLANMIŞTIR"

Kültür ve Turizm Bakanlığı söz hususu yapı ile alakalı şu açıklamayı yapmıştı:

"Bakanlığımızın, peri bacalarının yer aldığı bölgede kaçak ve çarpık yapılaşmaya karşı verdiği talimatlar çerçevesinde, Göreme beldesinde 2 pafta 9423 parselde yapıldığı tespit edilen inşaat hakkında yıkım kararı alınmış ve yıkıma başlanmıştır"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal