Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paranızı ve Altınlarınızı Sisteme Dahil Edin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımızı, bu imkanı değerlendirmeye, ellerindeki parayı, dövizi, altını ve diğer sermaye araçlarını sisteme dahil etmeye çağırıyorum" diye konuştu.'' dedi.

25.11.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 25.11.2020-16:57) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paranızı ve Altınlarınızı Sisteme Dahil Edin

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un önceki hafta uygulamaya konması ile gerçek ve tüzel şahısların yurt dışındaki varlıklarının ülkeye getirilerek milli ekonomiye dahil edilmesi olarak bilinen "Varlık Barışı" altıncı defa uygulamaya konmuş oldu.

Türkiye'de ilki 2008 yılında uygulamaya alınan Varlık Barışı ile yurt dışında yer alan para, döviz, altın, menkul kıymet ile öteki sermaye piyasası araçlarının 30 Haziran 2021 tarihine kadar Türkiye'deki banka ya da aracı kuruma bildirilmesi durumunda, konu olan varlıklar serbest bir şekilde tasarruf edilebilecek.

UYGULAMADAN KİMLER FAYDALANACAK?

Yurt içinde yer alan fakat kanuni defter kayıtlarında olmayan para, döviz,  altın, menkul kıymet ve öteki sermaye piyasası araçları ile taşınmazları vergi dairelerine aktaran mükellefler de uygulamadan faydalanabilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN VATANDAŞA SESLENİŞ

Meseleyle alakalı açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Milletimize varlık barışından yararlanmaları çağrısında bulunmak istiyorum. Yurt dışında ve yurt içindeki tüm vatandaşlarımızı, bu imkanı değerlendirmeye, ellerindeki parayı, dövizi, altını ve diğer sermaye araçlarını Varlık Barışı yoluyla sisteme dahil etmeye çağırıyorum. Bunun her hangi bir takibi olmayacaktır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal