Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'a Gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Pakistan'a resmi ziyaret yapacak.

13.02.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-17:23)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 6. Toplantısı sebebiyle bugün Pakistan'a resmi ziyaret yapacak.

İletişim Başkanlığından gelen açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Pakistan Başbakanı Imran Khan'ın başkanlıklarında, alakalı bakanların katılım göstermesiyle İslamabad'da düzenlenecek olan Konsey Toplantısı'nda, Türkiye ile Pakistan arasındaki ikili münasebetler bütün boyutlarıyla masaya yatırılacak, iş ortaklığının geliştirilmesi için nelerin yapılabileceği ele alınacak.

Açıklamada, Konsey Toplantısı sebebiyle ikili münasebetlerin ahdi temeline ciddi katkıları olacak çeşitli anlaşmaların imzalanmasının da gündemde olduğu, aynı zamanda toplantı marjında Türkiye-Pakistan İş Forumu'nun da icra edileceği belirtildi.

Cumhubaşkanı Erdoğan, Pakistan Milli Meclisi ve Senatosu'nun ortak oturumuna seslenecek ve Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ile de bir görümşe yapacak.

Görüşmelerde ikili münasebetler ve aynı zamanda bölgesel ve uluslararası gelişmelerle ilgili fikir alışverişi yapılması tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki gün devam edecek resmi görüşmeleri boyutunda Pakistan Milli Meclisi ve Senatosu'nun ortak oturumuna da seslenecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal