Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da Turizmcilere Müjdeyi Verdi

Özbekistan'da toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan turizmcilere müjde verdi. Uçuşların rahatlatılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'ye gelen Özbek turist sayısının artış göstereceğini söyledi.

30.04.2018-14:20 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-14:43) Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da Turizmcilere Müjdeyi Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile başkent Taşkent'te ikili ilişkileri yeniden ele almak ve bölgesel sorunları konuşmak için bir araya geldi.

25 ANLAŞMA İMZALANDI

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı müşterek basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 25 anlaşmanın iki ülke arasında imzalandığını ve Türkiye ile Özbekistan'ın uzun bir yolculuğa birlikte çıktığını ifade etti.

Uçuşların rahatlatılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'ye gelen Özbek turist sayısının artış göstereceğini söyledi.

''60 MİLYON DOLARLIK YATIRIM GELİYOR"

"Türkiye ve Özbekistan olarak uzun bir yolculuğa çıkıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

‘’Bölgesel ve küresel konularda fikir alışverişi yaptık. TİKA olarak 60 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz. Ekonomik ilişkilerimizin son zamanlardaki gelişme seyri bilhassa sevinç vericidir.

25 maddeden oluşan tüm anlaşmalar imzalanmıştı. Kardeşimin de ifade ettiği gibi bu masalarda böyle anlaşmalar imzalanmamıştı. Atacağımız çok adımlar var, yapacağımız çok işler var. Türkiye ve Özbekistan olarak imzaladığımız anlaşmalarla çok elzem bir yolculuğa çıkıyoruz. Bugün katılacağımız iş forumu büyük anlam taşıyor. Bu, karşılıklı yatırımların artmasını sağlayacaktır’’

"KARDEŞLERİMİZ DAHA KOLAY GELECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Özbekistan ile yapacağımız anlaşmalar ardından uçuş rahatlığı getireceğiz ve böylece Özbek kardeşlerimiz kendi vatanlarına daha kolay gelebilecek’’ diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal