Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan Parlamentosunda Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile baş başa görüşme yaptı. Erdoğan, görüşmenin ardından mevkidaşı ile düzenlediği basın toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Parlamentosu’nda konuşma yaptı.

30.04.2018-17:21 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-17:04) Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan Parlamentosunda Konuştu

Erdoğan Özbekistan parlamanetosunda konuştu

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

KENDİ EVİMİZE DÖNMÜŞ HİSSEDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan’da kendimizi evimizde, hatta evimize dönmüş hissediyoruz. Türk - İslam medeniyetinin doğduğu bu topraklar, Biruni’yi İbni Sina Ali Kuşçu gibi dünyayı aydınlatan bilim adamlarını yetiştirmiştir. İfadelerini kullandı. Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: İmam Buhari, İmam Maturidi, İmam Tırmizi, Bahauddin Nakşibendi gibi manevi önderlerimiz buranın armağanıdır. Kalpleri bir olanlar için mesafelerin hiçbir anlamı yoktur. Bizim inancımızda kardeşlik en kıymetli hazinedir. Özbekistan’ın 16 Aralık 1991 tarihinde bağımsızlığını yeniden kazanması Türk milleti için de büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Türk hükümetleri imkanlarını tamamını seferber etmiştir. 1996 yılında imzalanan ebedi dostluk ve işbirliği anlaşması günümüzde de değerini ve anlamını korumaya devam etmektedir.

Bugün hem Türkiye hem Özbekistan 90’lı yıllara nazaran çok daha güçlü durumdalar. Amelde birlik yoluyla çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı değerli kardeşimle, ilişkilerimizi stratejik ortaklık derecesine çıkartmıştık. Bugün imzaladığımız ortak açıklama ile yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyini ihdas ettik. Ekonomiden savunma sanayisine, çevreden enerjiye, tarımdan turizme her alanda işbirliğimizi daha da güçlendireceğiz.

Tabi bugün biz aslında 25 anlaşmayı imzaladık. Bugüne kadar herhalde Özbekistan böyle bir büyük paket imzalamamıştır. Ama bugün kardeşimin de ifade ettiği gibi, biz dedi ilk defa bu kadar çeşitli zengin bir paketi imzalıyoruz. Şeklinde açıklamalar yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal