Cumhurbaşkanı Erdoğan Oyunu Kullandı! Seçimleri Nerede İzleyeceğini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimi için Üsküdar’da sandık başına gitti ve torunlarıyla beraber oyunu kullandı.

24.06.2018-16:33 - (Son Güncelleme: 24.06.2018-16:10)

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimi için sandık başına gitti. Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullanmasının ardında, gazetecilere açıklama yaptı.

Şu an itibariyle oy kullandığı sandıkta 150'yi aşkın seçmenin oy kullandığı bilgisini aldığını ve seçimlere katılımın iyi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Türkiye genelinde de aldığım bilgiler bunu gösteriyor. Dünyada en gelişmiş ülkelerde bile yüzde 30'lara kadar düşen bir katılımın olduğu seçimlerde, Türkiye bunların hepsini aşmış vaziyette. Son seçimlerde yüzde 85'i aşan katılımın Türkiye'deki demokrasinin, demokratik olgunlaşmanın ne denli ileride olduğunu gösteriyor. Fakat bu seçimin bir başka özelliği var. Şu anda bu seçimle beraber Türkiye, adeta bir demokratik devrimi gerçekleştiriyor. Başkanlık sistemine geçişimiz ilk defa bizlere nasip oldu. Başkanlık sistemiyle birlikte artık Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmada çıtayı ciddi manada yükseltiyor. Bu çıtanın yükselişiyle birlikte de ülkemiz inşallah bundan sonraki süreci, bürokratik oligarşiye hiç takılmadan çok daha rahat bir şekilde sürdürecektir. Ben buna inanıyorum. Onun için tüm vatandaşlarımın katılımının yüksek olmasının bir hassasiyet olduğuna inanıyorum. Tüm milletime en kalbi duygularla selam, sevgi ve saygılarımı gönderiyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘hile’ iddialarına ilişkin ‘’şu ana kadar ciddi bir sıkıntının Türkiye genelinde olmadığını öğrendiğini’’ ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının bir bölümünü İstanbul'da daha sonra Ankara'da takip edeceğini açıkladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal