Cumhurbaşkanı Erdoğan Oy Kaybetmek Pahasına Sigara Teklifini Onaylamadı!

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında milletvekilleri sigara denetimlerinin azaltılmasının oyları artıracağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Oy için halkın sağlığı ile oynayamayız. Varsın oy kaybedelim" dedi.

25.10.2018-12:52 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-12:57)

AK Parti Kızılcahamam'da kamp yaptı. Kampta MYK görüşmesinde gündeme gelen, trafik denetimleri ve kapalı yerde sigara içme yasağına dönük cezalar konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Sigara denetimlerini düşürelim, oylarımız etkilenir" teklifini kabul etmediği bildirildi. Buna göre Erdoğan, "İnsanlarımızın zararına olacak bir meselede oyu düşünmeyiz. Varsın oy yitirelim." dedi.

OY KAYBI OLUR ENDİŞESİ

AK Parti kurmayları, sigara yasağı ile alakalı denetimler ve verilen cezalar sebebi ile eleştiri topladıklarını, yerel seçimlere giderken bu denetimlerin yükseltilmesinin partiye oy kaybettirebileceği tedirginliğini söyledi. Sigara içilmemesi hususunda her platformda hassasiyetini bildiren Erdoğan, kurmaylarının denetimler meselesindeki endişesine katılmadığını ifade etti.

''VARSIN OY KAYBEDELİM''

Sigara ve trafik denetimlerinin direkt olarak insan sağlığı ile alakalı olduğuna dikkat çeken Erdoğan "İnsanlarımızın zararına olacak bir meselede oyu düşünmeyiz. Varsın oyumuz düşsün. Oy kaygısıyla hareket edemeyiz. Bu denetimler yükselerek sürsün. Oy kaybedeceğiz diye düşünmeyin. Bundan taviz veremeyiz" dedi.

Erdoğan, hem belediyelerin hem de İçişleri Bakanlığının sigara ve trafik denetimlerini artırmasını, kurallara uymayanlara ceza verilmesinden geri kalınmamasını talep etti.

VALİLİKLER DÜĞMEYE BASTI

Erdoğan'ın denetimlerin artırılması emrinin ardından, İçişleri Bakanlığının ikazı ile bütün valilik ve kaymakamlıkların sigara denetimlerini artırdığı bildirildi. Özellikle, kış mevsiminin gelmesi ile beraber kapalı yerlerde tütün ürünlerinin tüketilmesinin arttığına dikkat çekilerek belediyeler, emniyet ve jandarma dahil olmak üzere bu hususta görevli olan bütün birimler tarafından çapraz denetimlerin yapılacağı kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal