Cumhurbaşkanı Erdoğan Örnek Aldığı Lideri Söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek rehberinin Hz. Muhammed Mustafa olduğunu ifade etti.

10.12.2019-15:16 - (Son Güncelleme: 10.12.2019-16:17)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi'nde Dünya İnsan Hakları Günü çerçevesinde gerçekleştirilen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programa konuk oldu.

Burada üniversiteli gençlerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, örnek aldığı bir liderin olup olmadığına dair gelen soruyu da yanıtladı.

Tek Rehberimiz Hz. Muhammed Mustafa'dır

Erdoğan, sorulan soruya "Her şeyden önce bizim için önder, rehber diye baktığımızda; şöyle geçmişten bugüne dediğimizde tek önderimiz, tek rehberimiz sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'dır." şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri sonrasında öğrenciler uzun süre alkışladı.

Avrupa'da Lider Boşluğu Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine sorulan soruya karşılık cevaben Avrupa’daki liderler üzerinde de değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Avrupa'ya girdiğimiz zaman, Avrupa'da şu anda ciddi manada bir lider krizi var. Avrupa'da şu lider örnektir diyebilecek cesareti bulamıyorum.

Fakat başbakanlığımın ilk dönemlerinde beğendiğim bir lider, Almanya Şansölyesi Schröder'dir. Sosyal demokrat bir lider olarak gerçekten Schröder'den, dürüstlüğünden çok şeyler aldım ve Almanya için o aslında önemli bir liderdi.

Reformlarının bütün verimliliğini Şansölye Merkel kullanmıştır. Üzerinde spekülasyonlar olmasına rağmen İtalya'da Berlusconi benim beğendiğim liderlerden birisi olmuştur.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal