Cumhurbaşkanı Erdoğan O Kanunu Onayladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u onayladı.

05.08.2017-08:32 - (Son Güncelleme: 05.08.2017-10:36) Cumhurbaşkanı Erdoğan O Kanunu Onayladı!
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan flaş açıklamaya göre, Reis-i Cumhur Erdoğan, 7035 sayılı "Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u, Anayasanın 89. maddesinin birinci fıkrası ile 104. maddesinin ikinci fıkrasının a bendi uyarınca onaylayarak, yayımlanmak üzere Başbakanlığa iletti.

MECLİS HAFTA TATİLİ KANUNUNU KALDIRDI!

Meclis Genel Kurulu'nda onay verilen ve önümüzdeki günlerde uygulamanın geçmesi beklenen Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanunu ile hafta sonu tatili üniversitelerin çalışana, Araştırma Geliştirme alanında iş sahibi olanlara değişiklik yapılacak.

HAFTA TATİLİ KALKIYOR

Bugünden tam olarak 93 yıl öncesinde yani 1924 senesinde, çıkartılan ve haftalık olarak bir gün tatilin yapılması ile şart kılan hafta tatili hakkında kanun artık son buluyor. Nedeni ise, nitelikli sanayi işletmesinin her sene hafta tatili günlerinde çalışmak için belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı almanın işletmelere ek bir yük olarak görülüyor. Yeni güncelleme ile işyerleri bakımından bundan sonra hafta sonu çalışılıyor olacak. Fakat, yürürlükteki kalkan yasa ile, aynı tarihte işçilerin haftada 6 günden çok çalıştırılmasını da yasak hale getiriyordu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal