Cumhurbaşkanı Erdoğan: O Bayrağı İndirin Yoksa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak’ta katıldığı açılış töreninde gerçekleştirdiği açıklamada, Kerkük’te göndere çekilen Kürt bayrağına oldukça sert eleştirilerde bulundu.

04.04.2017-17:05 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Cumhurbaşkanı Erdoğan: O Bayrağı İndirin Yoksa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak’ta katıldığı açılış töreninde gerçekleştirdiği açıklamada, Kerkük’te göndere çekilen Kürt bayrağına oldukça sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan bölgesel Kürt yönetimini sert bir şekilde uyararak;

O BAYRAK ALTINDA TOPLANANLAR BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR

“ Biz onların planlarını alt üst ettik. Biz yeni planlar yapmaya devam ediyoruz. Kerkük’te olayı tamamen yanlış buluyorum. Kendi ülkene ait olmayan ikinci bayrağın asılması asla doğru olamaz. Ve o bayrak altında toplananlara sesleniyorum, bölücülük yapıyorlar.

Buradan Irak Bölgesel Kürt yönetime söylüyorum: Yaptığınız yanlıştan artık geri dönün. Yaptıkları Irak yönetimi tarafından da doğru bulunmuyor. Bizde aynı şekilde doğru bulmuyoruz. Çünkü Kerkük Kürtlerin olduğu lafına biz Türkiye olarak asla katılmıyoruz.

O BAYRAĞI İNDİRİN

Kerkük o topraklarda yaşayan herkese aittir. Böyle bir iddia da bulunmayın aksi takdir de bedelini çok ağır ödersiniz. Bu şekilde devam ettiğiniz takdirde Türkiye ile iyi olan ilişkileri bozarsınız. Sizi tekrar uyarıyorum o bayrağı indirin. Aksi takdir de geri adım atmak zorunda kalırsınız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmadan diğer önemli notlar;

Şuana kadar ülkemizde geçekleşen terör mücadelelerin de ve Suriye’de yapılan operasyonlar kapsamında, Zonguldak halkı tam 15 şehit verdi.

Sizlerin önünde bu yapılan operasyonlarda ölen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve yakınları için de sabır diliyorum. Ayrıca bugünün farklı bir anlamı daha var. Oda MHP’nin kurucusu büyük siyaset ve devlet adamı olan Alparslan Türkeş’in ölüm yıl dönümü olması. 20 yıl önce aramızdan ayrılan Alparslan Türkeş’i rahmetle anıyor ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Türkiye’nin şuan ki döneminde eski devlet adamlarını sık sık hatırlıyoruz. Yeni anayasa değişimi ihtiyacı oluşmasında rahmetli Türkeş’in ve diğer devlet adamların oldukça önemli katkıları olmuştur.

ZONGULDAK’A BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK VE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Rahmetli babam Rize’den önce buraya, buradan Sakarya’ya ve Sakarya’dan da İstanbul’a gitmişti. Ama en çok burayı bize anlatırdı.

Türkiye’nin en büyük üçüncü limanını yapmak üzere 2016 aralık Filyos Limanı projesine başladık. Bu projeye başlarken amacımız Marmara ve Karadeniz’in yükünü hafifletmekti. Aynı zamanda buradan demiryolu bağlantısı ile hem güneyde ki illerimize hem de Ortadoğu’ya ulaşma olanağı sağlıyoruz.

Limanın faaliyete geçmesiyle beraber 600 hektarlık bir alan sanayi merkezi haline gelip iş olanağına katkıda bulunacak. İstihdamda ki hedefimde yaklaşık 12 bin kişi.

 

Kaynak: Haber365

 

Kaynak: Haber365

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal