Cumhurbaşkanı Erdoğan New York Times'a Yazdı, İşte Konu Başlıkları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York Times gazetesi için bir makale yazdı. Başkan Erdoğan makalede, 'Türkiye'nin Suriye'de barışı sağlamak için planı var' sözlerini kullandı.

08.01.2019-10:13 - (Son Güncelleme: 08.01.2019-10:09) Cumhurbaşkanı Erdoğan New York Times'a Yazdı, İşte Konu Başlıkları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York Times gazetesi için bir makale yazdı. Başkan Erdoğan makalede, 'Türkiye'nin Suriye'de barışı sağlamak için planı var' sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York Times'ta yayınlanan makalesinin ana başlıkları şu şekilde:

ABD Başkanı Trump, Suriye'den çekilme konusunda doğru karar vermiştir.

 

"ABD DOĞRU ORTAKLARLA İŞ BİRLİĞİ KURMALIDIR"

ABD'nin, uluslararası toplumun ve Suriye halkının çıkarlarının korunabilmesi için çekilmenin dikkatlice planlanması ve doğru ortaklarla iş birliği içerisinde hayata geçirilmesi gerekmektedir. NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip olan Türkiye, bu görevi yerine getirme gücü ve kararlılığı olan tek ülke konumundadır.

 

"TÜRKİYE KENDİ GÜVENLİĞİNİ KENDİSİ SAĞLAR"

Türkiye, 2016 senesinde Suriye’deki DEAŞ tehdidiyle mücadele etmek amacıyla muharip kara unsurlarını sahaya süren ilk ülke oldu. Düzenlediğimiz harekâtla örgütün NATO sınırlarına erişimini engelledik; Türkiye ve Avrupa’da terör saldırıları düzenleme kabiliyetlerine ciddi zararlar verdik. Türkiye Cumhuriyeti olarak DEAŞ ve Suriye'deki diğer terör örgütleriyle mücadelede kesin bir kararlılık içerisindeyiz. Suriye'de teröristler için zafer olmayacak. Türkiye Suriye'de kendi güvenliğini kendisi sağlar.

 

"ULUSLARARASI TOPLUMUN DESTEKÇİMİZ OLACAĞINI UMUYORUZ"

Türkiye, tarihin bu en kritik döneminde elini taşın altına koymaktadır. Bu süreçte uluslararası toplumun, destekçimiz olacağına inanıyoruz.

 

"TÜM TARAFLARIN GÜÇ BİRLİĞİ YAPMASININ VAKTİ GELMİŞTİR"

DEAŞ'ı yenmek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak için tüm tarafların güç birliği yapmasının zamanı gelmiştir.

 

"TÜRKİYE'NİN BİR PLANI VAR"

Türkiye'nin Suriye'de barışı sağlamak için planı var. Radikalleşmenin temelinde yatan nedenleri ortadan kaldıracak kapsamlı bir stratejiyi hayata geçirmek istiyoruz.

Atılması gereken ilk adım, Suriye toplumunun tüm kesimlerinden savaşçıları kapsayan bir istikrar gücü kurulmasıdır. Ancak tüm kesimleri bir araya getiren bir yapı, Suriye vatandaşlarının tamamına hizmet ederek, ülkenin muhtelif kısımlarına düzen ve asayiş getirebilecektir. Bu vesileyle bizim Suriye Kürtleriyle herhangi bir sorunumuz olmadığını ifade etmek istiyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal