Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nahçivan'da Sınıra Kadar Doğal Gaz Hattı Kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nahçivan'da sınıra kadar doğal gaz hattının kurulacak olması da çok önemli. Bakanlarımıza talimatlarımızı verdik, yarından itibaren alt yapı çalışmalarına başlayacaklar. Bir an önce burada doğal gaz akmaya başlayacak. "dedi.

25.02.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-17:14) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nahçivan'da Sınıra Kadar Doğal Gaz Hattı Kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da ülkenin Cumhurbaşkanı Aliyev ile katıldığı ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklmalarının satır başlıkları şöyledir:

"SİYASİ NOKTADA DAYANIŞMA EN ÜST DÜZEYDE DEVAM EDİYOR"

"Bugün yaptığımız görüşmelerle geleceğe yönelik çok çok önemli adımlar attık. Azerbaycan ile bir çok dayanışmayı yaşadık, yaşıyoruz. Siyasi noktada dayanışma en üst düzeyde devam ediyor. Bakanlarımız bu noktada dayanışmalarını gösterdiler. Bundan dolayı ilgili bakanlarımızı kutluyorum. Bunu daha da ileri götürmenin gayreti içinde olacağız. Biz Azerbaycan'ın başarıları ile iftihar ediyoruz. "

"AZERBAYCAN'IN YAKALADIĞI OLUMLU İVMEYİ SÜRDÜRECEĞİNE İNANIYORUM"

"Enerji dışı sektörlerin yüzde 3,5 büyümesi ihracatın yüzde 14 artması tesadüf değildir. Azerbaycan'ın yakaladığı bu olumlu ivmeyi sürdüreceğine inanıyorum."

"NAHÇİVAN'DA SINIRA KADAR DOĞAL GAZ HATTI KURULACAK"

"Siyasi noktada önemli bir adım, özellikle Nahçıvan ve Türkiye arasındaki demiryolu konusu. Bu, özellikle Nahçıvan'ın bağımsızlığını elinden alanlara bir cevap teşkil etmektedir. Nahçivan'da sınıra kadar doğal gaz hattının kurulacak olması da çok önemli. Bakanlarımıza talimatlarımızı verdik, yarından itibaren alt yapı çalışmalarına başlayacaklar. Bir an önce burada doğal gaz akmaya başlayacak. "

"TİCARET HACMİMİZİ 15 MİLYAR DOLARA ÇIKARACAĞIZ"

"TANAP'ın Avrupa bağlantısının açılışını yaptık. Ticaret hacmimiz 2019'da yaklaşık 4,5 milyar dolar oldu. Bu rakamı inşallah 15 milyar dolara çıkaracağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal