Cumhurbaşkanı Erdoğan Müslüman Devletlere Mesaj Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı(TİKA) toplantısında yaptığı açıklamada petrol zengini Müslüman devletlere seslendi.

10.04.2018-19:32 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-19:23) Cumhurbaşkanı Erdoğan Müslüman Devletlere Mesaj Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİKA başta olmak üzere boynu büküklere,  garibanlara el uzatan kurum ve kuruluşların çalışmalarına özel önem verdiklerini belirtti. Türkiye 6 milyar dolarlık insani kalkınma yardımıyla Amerika’nın arkasında ikinci sırada olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli gelire bakıldığında ise dünyada birinci sırada olduklarını belirtti. Amerika sağda solda konuşuyor, sayılar ortada diyen Erdoğan, bir yıl diğer ülkelerin insani kalkınma yardımlarında büyük bir artış olmazsa 7,2 milyar dolarlık insani kalkınma yardımıyla birinci sıraya çıkma ihtimalimiziz olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyadaki birçok sosyal krizin temelinde gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘yerküre üzerinde kurulduğu öne sürülen 4 çarpıklığın yükünü kaldırılamayacağını belirtti. Gücümüz yettiği kadar insana ulaşmaya çabalıyoruz’ diye konuştu.

PETROL ZENGİNİ ÜLKELERE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle Müslüman devletlere, petrol zengini Müslüman devletlere, söylüyorum. Sadece zekatlarını belirleyip edip bu fakir, gariban devletlere verseler dünya üzerinde herhalde aç ve fakir insan kalmaz. Dünyanın farklı yerlerinde yağdırılan bombalar için harcanan paralar salt fakirlere verilse dünyada fakir, gariban kalmaz.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE 5 BİN TIR YARDIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Amerika’nın terör gruplarına gönderdiği yardım 5 bin TIR silah ve teçhizat ortada. 2 bin kargo uçağıyla silah ve teçhizat gönderildi. Siz bunların ne tür büyük paralar tuttuğunu hesap edersiniz’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın ortalığı birbirine katmak için döktüğü para ile dünyanın geri kalanı ortalama refah seviyesine çıkacağını vurguladı.

SURİYE'NİN YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Türkiye hiçbir saldırıda sivillerinde kılına dahi zarar vermediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de sağlam yer bırakmamaya adeta ant içmiş terör örgütlerin ve güç odaklarının karşısına Suriye'nin yeniden yapılanması, inşası ve yükselişini sağlayarak çıkmakta kararlı olduklarını ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal