Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç Operasyonu İçin Tarih Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında Münbiç ile alakalı açıklamalar yaptı. Erdoğan, PYD'nin Münbiç'ten çıkmaması halinde bir kaç hafta içinde operasyon yapılacağının sinyalini verdi.

05.02.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-15:47) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç Operasyonu İçin Tarih Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında açıklamalar yaptı. Erdoğan Venezuela'dan Suriye'ye, ABD'den, Münbiç'e birçok mesele hakkında flaş açıklamalar yaptı.

"BİRKAÇ HAFTAYA ÇIKARILMAZLARSA..."

Ülkemizdeki teröristlerin tehdidi ne ise, Suriye'deki teröristlerin de aynıdır. Emniyetimizi sağlamanın tek yolu, Suriye'de terör örgütlerinin kaynağını kurutmaktır. Suriyeli kardeşlerimize de huzur ve güven içerisinde yaşayabilecekleri bir iklim sağlamış olacağız. Kalıcı olarak geri dönüşlerini sağlamanın yolu budur. Fırat'ın doğusu ve Münbiç gündemimizdedir. ABD'nin verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Münbiç ortada bırakıldığı müddetçe rejimin hevesleri kabarıyor. Bu bölgenin halkı Türkiye'nin güvencesinde kendi geleceklerine kendileri sahip çıkmak istiyor. Siyasi ve diplomatik mücadelemizin haricinde askeri hazırlıklarımıza devam ediyoruz.

ABD bize verdiği sözü tutmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Sayın Trump'la bu hususlarda verimli görüşmeler yapıyoruz fakat alt seviyedeki görüşmelerde aynı verimi elde edemiyoruz. Tatmin edici bir plan yoktur. Anlaşmalara sadığız. Fakat sabrımız sınırsız değil. Münbiç'teki teröristler birkaç haftaya çıkarılmazsa bekleme süremiz biter. Kendi planlarımızı hayata geçirme yolu doğacaktır. Suriye'deki gelişmelerin ülkemizin geleceği için taşıdığı önem bize her yolu kullanma olanağı taşıyor. Suriye politikamızda taahhütlerimizi yerine getireceğiz. Bölgedeki bütün aşiretler 'Ne zaman geliyorsunuz' diye soruyorlar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal