Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhammed Mursi'nin Ölümünü Cinayet Olarak Tanımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin vefatıyla ilgili konuştu. Erdoğan olayı cinayet olarak tanımladı.

20.06.2019-12:01 - (Son Güncelleme: 20.06.2019-12:10)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ta yer alan Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yabancı basın temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda açıklamalar yapan Erdoğan Muhammet Mursi'nin ölümüyle alakalı önemli açıklamalar yaparak yaşanan olayı cinayet olarak tanımladı.

"MISIR'DAKİ DEMOKRASİ KATLİAMINA TEPKİ GÖSTERİYORUZ"

Erdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü, "Pazartesi günü Mursi'nin ölümüyle bir defa daha gözler önüne serilen Mısır'daki demokrasi katliamına tepki gösteriyoruz. Bir ülkede seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı 20-25 dakika can çekişiyor, orada en ufak bir müdahale olmuyor.

Sisi denilen şahıs Mısır'da böyle bir idarecidir ve bir zalimdir. Cenazesi ailesine teslim edilmiyor ve defin sırasında yalnızca iki oğlu ve avukatı hazır bulunuyor. Biz Türkiye olarak bu olaya sessiz kalmayacağız. Uluslararası hukukun verdiği olanakları sonuna dek kullanarak konunun (Mursi'nin vefatı) aydınlığa kavuşturulması için mücadele vereceğiz. Birleşmiş Milletler'in Mursi'nin şüpheli ölümünü muhakkak gündeme getireceğine, sorumlulardan hesap soracağına inanıyorum."dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal