Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin Temel Atma Törenine Katıldı

Bir ilk olma özelliğini taşıyan Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin temel atma töreninde açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kiliseyi İstanbul için zenginlik olarak görüyorum" dedi.

03.08.2019-15:37 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-15:33) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin Temel Atma Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temel atma töreninde açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Bu kiliseyi İstanbul için zenginlik olarak görüyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Süryani kilisesi sıfırdan inşa edilecek.Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir ilk olma özelliğini taşıyan İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin temel atma törenine katıldı.

2 YILDA BİTECEK

Erdoğan, Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'nin inşaatının iki sene içerisinde tamamlanacağını ifade ederek, "İnşallah açılışını da hep beraber yaparız" biçiminde konuştu.

"ZENGİNLİK OLARAK GÖRÜYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'ni İstanbul için yeni bir zenginlik olarak görüyorum. Kapımıza gelen insanların ne inançlarını ne kültürlerini sorgulamak aklımıza bile gelmedi. Türkiye'ye sevgisi, sadakati olan herkes bizim nazarımızda ülkemizin birinci sınıf vatandaşlarıdır.

SURİYE'DEN VE IRAK'TAN GELENLER

"Son olarak Suriye ve Irak'tan gelen aralarında Arap, Kürt, Türkmen ve bu Müslüman kardeşlerimizin yanında Süryanilerin, Ezidilerin ve diğer inanç gruplarına üye insanların da olduğu 4 milyona yakın insanı şu anda ülkemizde misafir ediyoruz." İspanya'dan Kuzey Afrika'ya dek her yerden bu topraklara gelen mazlumlar için kapılarımız da kalbimiz de sonuna dek açık olmuştur. Bizim zihnimizde ve kalbimizde ayrımcılığa yer olmamıştır ve olmayacaktır."

"ASIL HEDEFLERİ ORTAK VATANIMIZ"

"Bölgemizde son 150 senedir yaşanan acılar pek çok problem ve tahribata neden olmuş olmasına karşın, beraber yaşama irademizde en küçük bir sarsılmaya izin vermedik. Türkiye'ye sevgisi, sadakati, katkısı olan herkes bizim nazarımızda ülkemizin birinci sınıf vatandaşlarıdır. Terör örgütleri ve onları maşa olarak kullanan güçlerin esas hedefi, ortak vatanımızdır. Bunları boşa çıkarmanın yolu, farklılıkları en önemli zenginliğimiz görerek 82 milyon beraber hareket etmemizden geçiyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal