Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meydanı Haydutlara Bırakmayız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde Doğu Akdeniz’de provokasyon ve tacizlerini yaygınlaştıran Yunanistan’a sert bir mesaj gönderdi: ‘’Suriye’deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizdeki haydutlara da meydanı bırakmayız.’’

05.11.2018-11:50 - (Son Güncelleme: 05.11.2018-11:47) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meydanı Haydutlara Bırakmayız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde Doğu Akdeniz’de provokasyon ve tacizlerini yaygınlaştıran Yunanistan’a sert bir mesaj gönderdi: ‘’Suriye’deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizdeki haydutlara da meydanı bırakmayız.’’ MİLGEM Projesi’nin 3. gemisi TCG Burgazada’nın Deniz Kuvvetleri’ne teslim törenine katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye’yi adeta denize ayak basamayacak hale getirme çabalarına izin vermeyeceğiz. Akdeniz’deki kaynaklara ülkemiz ve KKTC dışlayarak el koyma girişimlerini kabul etmeyeceğiz.” açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye rağmen Doğu Akdeniz’de veya Ege’de adım atabileceklerini düşünenlerin ne kadar büyük bir hata yaptıklarını fark etmeye başladıklarını belirterek, “Suriye’deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız.” dedi. Erdoğan, İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda düzenlenen, MİLGEM Projesinin üçüncü gemisi TCG Burgazada’nın Deniz Kuvvetleri’ne teslimi ve yeni tip denizaltı Aydınreis’in ilk törenine katıldı.

HAYIRLI OLSUN

İlk kaynak töreni Eylül 2013, denize indirme töreni ise Haziran 2016’da gerçekleştirilen Burgazada korvetinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildiğini söyleyen Erdoğan, tasarım, inşa, donatım ve tedarik işlemleri yerli ve milli imkanlarla sağlanan MİLGEM Projesi’nin ürünü olan Burgazada korvetinin ülkeye, millete ve Deniz Kuvvetleri’ne hayırlı olmasını diledi.

DÜNYADA 6. ÜLKEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli ve milli tasarım geliştirme, üretim faaliyetleri alanında gösterilen hassasiyetler neticesinde Türkiye’nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığının yüzde 80’lerden yüzde 35’lere kadar indiğini açıkladı. Silahlı ve silahsız insansız hava araçları konusunda Türkiye’nin dünyada ilk 5-6 ülke arasında bulunduğunu söyleyen Erdoğan, “Bağımsızlığımızı güvence altına almamızın yanında bize küresel düzeyde rekabet avantajı sağlayacak bu alanı, önümüzdeki dönemde daha fazla destekleyeceğiz.” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal