Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis Açılır Açılmaz Libya’ya Asker Gönderme Tezkeresini Sunacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme meselesine yönelik ''Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız.''dedi.

26.12.2019-12:24 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-13:11)

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme meselesine yönelik '' Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız.''diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklamalarının satır başlıkları şöyledir:

CHP'YE LİBYA TEPKİSİ

Türkiye'nin bir medeniyet havzası bulunuyor. Bu havza oldukça geniş. Akdeniz ve Kuzey Afrika parçalarından biridir. Libya, Gazi Mustafa Kemal'in yadigarıdır. Sen Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partisin. Olumlu bir açıklaman olsun. Gazi Mustafa Kemal, Libyalı kardeşlerimizi işgalcilere karşı teşkilatlandırmış ve onlarla birlikte savaşmıştır. Hatta gözünden yaralanmış ve bu izi hayatı boyunca şanla taşımıştır.

"LİBYA'YA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Kuzey Afrika'nın tamamı gibi Libya'da bağımız olan kardeşlerimiz var. Şu andaki cumhurbaşkanı akrabalarının burada olduğu bir cumhurbaşkanı. Darbeci general tarafından başlatılan saldırılara karşı çıktık. Trablus yönetimine her türlü desteği verdik ve vereceğiz. Libya bizim ülkelerimizin deniz yetki alanlarının çakışması sebebiyle denizden komşumuzdur.

LİBYA TEZKERESİ MECLİSE GELECEK

Soruyorlar asker gönderecek misiniz? Biz davet edildiğimiz yere gideriz. Ama davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda böyle bir davet olduğuna göre icabet ederiz. Türkiye ve libya tarafında onay süreçleri tamamlanan mutabakat yürürlüğe girmiştir. Hazırlanan deniz yetki alanlarıyla ilgili haritamızı BM nezdinde kayda geçirdik. Amacımız Akdeniz'de kimsenin hakkını hukukunu gasp etmek değil. Hakkımızın gasp edilmesine engel olmaktır. Çünkü bu adımı atmamış olsaydık Akdeniz'de Türkiye'yi kendi kara sahillerine hapsedecek bir oyun tezgahlanıyordu. Bu oyunlara seyirci kalamazdık. Attığımız adım hukuka uygundur. Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız. Meclis'ten bu tezkereyi geçirip davete icabet edeceğiz. Biz ülkenin meşru hikümetinin yanında davete icabet ediyoruz. Çeşitli Avrupa ve Arap ülkelerince desteklenen darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği vereceğiz. Onlar bir savaş baronuna yardım ediyor, biz Libya'nın meşru hükümetinin yanında davete icabet ediyoruz. Farkımız bu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal