Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya'yı Yalnız Bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Libyalı kardeşlerimizi bu zor günlerinde yalnız bırakmamakta kararlıyız. Ulusal Mutabakat Hükümetine destek vermek, BMGK'nin 2259 sayılı kararı gereğince bir tercih değil yükümlülüktür." dedi.

24.01.2020-18:02 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-17:56)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenlediği ikili görüşmeden sonra katıldığı ortak basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya yönelik açıklamaları şöyledir:

"LİBYALI KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAMAKTA KARARLIYIZ"

"Libyalı kardeşlerimizi bu zor günlerinde yalnız bırakmamakta kararlıyız. Ulusal Mutabakat Hükümetine destek vermek, BMGK'nin 2259 sayılı kararı gereğince bir tercih değil yükümlülüktür. Türkiye ve Almanya olarak sorunların diyalog yoluyla çözümüne öncülük veriyor, taraflara sağduyu ve aklıselim çağrısında bulunuyoruz. Burada biz Serrac'ı yalnız bırakmayacağız, kendilerine elimizden gelen desteği vermekte kararlıyız. Askerimiz orada eğitim çalışmalarına destek verecek. Türkiye'nin Libya'daki mazisi ve onların da yaptıkları davet, böyle bir hakkı doğurur. "55 maddeyi sözde kabul etmek başka bir şey ama altına imzayı koymak başka, Hafter henüz buna imzayı koymuş değil. Terör noktasında herhangi bir tanınırlığı olmayan kişiye değil, Serrac'a ve ordusuna destek veriyoruz. (Hafter) Bu desteklerin arkasında Abu Dabi yönetimi var, Mısır var. Bunlar silah desteğini veriyorlar ve Wagner yine bu işin arkasında var. Bütün bunlar olurken 500 yıllık maziye sahip olan Türkiye'yi Libya'ya davet eden bu dostlara bizim 'Hayır' dememiz zaten mümkün değildi.

  • "Bölgesel konularda Almanya ile diyaloğun güçlendirilerek sürdürüleceğini bildiren Erdoğan, "İran ve Irak'ta da son dönemde gerilimin arttığını görüyoruz. Irak'ın yeni bir kaos ve kargaşa iklimine sürüklenmesine izin verilmemelidir." cümlesine yer verdi.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdliblilere briket barınak inşasına yönelik, "Bu konuda Merkel 'Belli bir desteği verebiliriz.' dedi." açıklamasını yaptı.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alman gazetecilere dönük olumsuz bir çifte standardın olmadığını, açıkça ve ilk elden burada ifade etmek isterim." dedi.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, mültecilere yardım hususunda, "AB'nin 6 milyar avro destek sözü vardı, 3 milyar avro bile uluslararası STK'lara verilmiş değil. Bizim harcamamız 40 milyar doları geçmiş durumda." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal