Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Sürecini Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan '2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda,''KKTC ve Libya ile yaptığımız anlaşmalarla oyunu bozduk. Libya ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması mutabakatını imzaladık.'' dedi.

16.01.2020-13:55 - (Son Güncelleme: 16.01.2020-15:07)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan '2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda, KKTC ve Libya ile yapılan anlaşma sürecine ve ilerleyen sürece yönelik açıklamalar gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya yönelik açıklamaları şöyledir:

"DOĞU AKDENİZ'DEKİ OYUNLARI BOZDUK"

KKTC ve Libya ile yaptığımız anlaşmalarla oyunu bozduk. Libya ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması mutabakatını imzaladık. Her iki ülkenin onayı olmadan bölgede arama sondaj yapılması veya boru hattı geçirilmesi artık mümkün değil. 2020'de bu alanları ruhsatlandırıp arama faaliyetlerine başlıyoruz."

"TÜRKİYE VE KKTC'Yİ ENERJİ DENKLEMİNDEN DIŞLAMA GİRİŞİMLERİNE İZİN VERMEDİK"
Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon arama faaliyetlerini, hem barışa, hem de refaha katkı sağlayacak bir diplomasiyle takip ediyoruz. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini bölgedeki enerji denkleminden dışlama girişimlerine izin vermedik. Hem kendi kıta sahanlığımızdaki çıkarlarımızı, hem de Kuzey Kıbrıs’taki soydaşlarımızın haklarını korumakta kararlıyız.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal