Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Konulu Bir Makale Yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın gerçekleşmesi planlanan Libya Zirvesi öncesinde Libya konulu bir makale kaleme aldı.

18.01.2020-11:21 - (Son Güncelleme: 18.01.2020-15:01)

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın gerçekleşmesi planlanan Berlin Konferansı öncesinde Libya konulu bir makale kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu makalesinde "Türkiye olarak Libya'nın Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru hükümetini tamamen destekliyoruz. Libya'da barışa giden yol Türkiye'den geçiyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Politico gazetesi için kaleme aldığı makalede, "Libya’yı bir savaş baronunun insafına terk etmek, tarihi bir hata olacaktır" ifadelerini kullandı.
Aynı makalaede "Türkiye olarak Libya'nın Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru hükümetini tamamen destekliyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Libya'da barışa giden yol Türkiye'den geçiyor." cümleleri de yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan makalesinde ayrıca şunları kaydetti;
''Suriye ve Irak'ta askeri yenilgiyi yaşayan DEAŞ ve el Kaide gibi terör örgütleri Libya'da verimli bir ortam bularak yeniden ayağa kalkabilir. Libya hükümetini darbecilerden koruma taahhüdünde bulunduk.
Libya'nın güvenlik güçlerini eğitecek, onların terörizm, insan kaçakçılığı mücadelesine katkı sunacağız.
Avrupa Birliği, dünyaya, uluslararası arenada kayda değer bir aktör olduğunu göstermek zorundadır.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal