Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur Savaşına Altın Çözümünü Getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Global Girişimcilik Kongresinde kur savaşına altın önerisi sunduğunu belirtirken, Suriye'de yaşananların izahı olmadığını belirtti.

16.04.2018-11:49 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-12:31) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur Savaşına Altın Çözümünü Getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Global Girişimcilik Kongresinde ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Dünyanın en kapsamlı girişimcilik kongresine katılan ve konuşmalarıyla değer katacak ve katan herkese teşekkürlerimi ifade ediyorum.

Türk milletinin dünyada girişimcilik ruhu en güçlü toplumlardan biri olduğuna inanıyorum.

Biz aynı zamanda maalesef her işimizi el yordamı ile yapma, her şeyi sıfırdan inşa etme alışkanlığı olan da bir milletiz. Her konuda olduğu gibi girişimcilik konusunda da çok ciddi bir birikim var. Bu birikimi değerlendirmeyi öğrenmek mecburiyetindeyiz. Ben bu kongrenin bir milat olacağına inanıyorum.

Geçtiğimiz 15 yılda yaptığımız reformlarla ülkemize sınıf atlattık. Sadece 2006 yılından 2017 yılına kadar 180 milyar dolarlık uluslararası yatırım çekmiş bir ülkeyiz.

KUR BASKISINA ALTIN İLE ÇÖZÜM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Dünyada siyasetin ve ticaretin merkez noktaları değişiyor. Bölgesel ve yerel eksenli tutumlarla hareket ediliyor. Dünyanın tek yerden yönetilemeyeceği yavaş yavaş anlaşılmaya başlanıyor. Yabancılar, siyaseten de Türkiye’yi idare etmeye çalışıyorlardı. Örneğin IMF ... Ruhunda vesayetçilik var. Dünyanın mazlum ülkelerini, inim inim inletiyorlar. 2013'te 23,5 milyar dolarlık borcumuzu IMF’de sıfırladık. Ondan sonra 5 milyar avro borç istediler bizden. Şaşırdılar baktılar "Türkiye bu parayı verecekler" ve bu borcu almaktan caydılar’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Şu anda IMF'e beş kuruş borcumuz kalmadı. Sonra bir ortamda "Niye borçlanmaları dolarla yapıyorsunuz?" dedim, "Altınla olsun borçlanma" dedim. Dolarla dünya kur baskısı altında kalıyor. Altın tarih boyunca hiçbir zaman baskı unsuru olmadı. "Altınla bu adımı atalım" dedik’ diye konuştu.

İLK KEZ 1 TRİLTON LİRAYI GEÇECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘büyüme oranlarında G-20 ülkeleri arasında birinci sırada yer aldık. Ülkemiz, geçmişte G-20 ülkeleri arasında değildi ama şimdi G-20 ülkeleri arasında. Kamu ve özel sektör yatırımlarının tutarı ilk defa 1 trilyon lirayı geçecek. Bu da 4 katlık bir artış demek oluyor. Bu nereden nereye geldiğimizi göstermesi bakımından çok önemli. Güven ve istikrar olmasaydı küresel sermaye Türkiye'ye giremezdi’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

SURİYE'DE YAŞANANLARIN İZAHI YOK

Suriye'de yaşananları ne ile izah edeceğiz? Konvansiyanel silahlarla katledilenleri bir kenara koy, sadece kimyasal silah kullanımına bak böyle olur mu? Biz diyoruz ki dünyada yeni bir barışın temelini atalım, bu ülkelere mermi yağdırmayalım. Yardım parası gelse de gelmese de biz o Suriyeli mültecileri evimizde misafir etmeye devam edeceğiz. Bizim amacımız Suriye'yi güvenli, huzurlu ve yaşanabilir hale getirmek. Batı’dan buraya vurmak için niye gelinir? Bunlar düşündürücü, kimseyi zalimlerin insafına bırakmadan mültecilere kapımız açık. Ülkemizin kimsenin toprağında gözü yok. Güvenli hale getirdiğimiz bölge topraklarına yüzbinlerce mülteci geri döndü. Bölgedeki barış operasyonlarını devam ettireceğiz’ diye açıklamalarda bulundu.

Son Dakika Gündem Habeleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal