Cumhurbaşkanı Erdoğan Kritik İsmi Geri İstedi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'dan geri verilmesini talep ettiği 136 kişilik listede hangi isimlerin bulunduğu ortaya çıktı.

03.10.2018-11:18 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-11:03) Cumhurbaşkanı Erdoğan Kritik İsmi Geri İstedi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'dan geri verilmesini talep ettiği 136 kişilik listede hangi isimlerin bulunduğu ortaya çıktı. Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde en çok Almanya'dan teröristlerin geri verilmesi talep edildi.

Hain darbe girişiminin elebaşı FETÖ başta olmak üzere ABD'den de onlarca isim geri istendi. Yalnızca Gülen'in 7 kez iadesi istendi. Fakat buna rağmen her iki ülke de Türkiye'nin iade istekleri karşılıksız kaldı.

Elde edilen bilgilere göre; Firari teröristlerin geri verilmesi, geride bıraktığımız günlerde ABD ve Almanya'da temaslarla halinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da en önemli gündem konuları içerisindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'ya 136, ABD'ye ise 20'den başka ismin bildirildiğini ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "adlarının tamamını bilmiyorum ama külliyetli bir liste" olarak belirttiği Almanya'ya verilen listede dikkat çekici kişiler bulunuyor. Bunlardan birisi 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü'nden idare eden FETÖ'nün firari TSK imamı Adil Öksüz. Darbe girişiminin bertaraf edilmesinden sonra Akıncı Üssü yakınlarında yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan ve sonrasında kaybolan Öksüz'ün Almanya'da bulunduğu öne sürüldü. Öksüz'ün Almanya'nın başkenti Berlin'de bir hücre evinde gizlendiği iddia edildi.

Almanya listesinde bununla birlikte örgütün 2 numarası olarak belirtilen Abdullah Aymaz ile Mustafa Özcan da yer alıyor. Her iki isim ile beraber FETÖ çatı davasının sanıkları içeriisnde yer alan ve örgütün merkez takımındaki Ahmet Şahinalp, Faruk İlk, Halit Esendir de bu listede adı geçiyor. Yine 17-25 Aralık darbe girişimi ile kumpas soruşturmalara imza atan eski FETÖ'cü savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın da geri istenilen isimlerin arasında olduğu belirtildi.

ERDOĞAN O GENERALİ DE İSTEDİ

Reuters ve CNN'e verdiği röportajlarla gündeme düşen ve Almanya'dan sığınma isteğinde bulunan kaçak general Mehmet Yalınalp'in de 136 kişilik listenin arasında olduğu ortaya çıktı. Yine Almanya'da görev yaparken ihraç edilen FETÖ'nün eski NATO subayı Muhittin İstanbulluoğlu da iade listesinde adı geçiyor. Kaçak İstanbulluoğlu'nun, 15 Temmuz gecesi Ankara'yı bombalayan  F16 savaş uçaklarının kalktığı Akıncı Üssü'ndeki 141. Filonun eski komutanlarından biri.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal