Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yılın Son İki Çeyreğinde Güçlü Bir Büyüme Bekliyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk 5 ayda sadece OSB'lerde 520 fabrika açıldı. Yılın son iki çeyreğinde güçlü bir büyüme oranı bekliyoruz. "diye konuştu.

27.06.2020-14:48 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-15:24) Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yılın Son İki Çeyreğinde Güçlü Bir Büyüme Bekliyoruz'

Coronavirüs riskinden ötürü Vahdettin Köşkü'nden "Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi"ne canlı yayınla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları tam olarak şöyledir:

"Bölgedeki yerel yönetimler maalesef senelerce bu havzanın (Ergene) korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermedi. Kötü gidişatı durdurmak için Ergene planını devreye aldık.

Projenin (Ergene) diğer tünelinin de tamamlanmasıyla Avrupa'nın en büyük çevre projelerinden birini hayata geçireceğiz. Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi'ni de inşallah bu sene içinde tamamlayacağız. Yaptığımız bu yatırımlarla Ergene Nehri'nin su kalitesini önemli ölçüde iyileştirecek ve suyun temiz akmasını sağlayacağız.

"TÜNEL AÇMA MAKİNELERİ ÜRETEBİLEN 8 ÜLKEDEN BİRİSİ TÜRKİYE'DİR"
1 milyon 238 bin dekar alanı sulayacak, 25 sulama projesinen 24'ü hizmete girdi. Bugün tamamladığımız tünelde yerli ve milli tünel açma makinemiz Lale var. Bu makineleri üretebilen 8 ülkeden birisi Türkiye'dir. Ergene 1 ve Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesisleri de önümüzdeki ağustos ayında faaliyete başlayacak.

İlgili tüm kamu kurumlarının dahil olduğu bu planı (Ergene Havzası Eylem Planı) yaklaşık 2,5 milyar liralık bir harcamayla ve kararlılıkla hayata geçirdik.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal