Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Coronavirüs Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Covid-19 salgınına yönelik,"Milletimizden şu sıkıntılı günler geçene kadar evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Vatandaşlarımız kendilerini karantinaya alırsa daha ileri tedbirlere gerek kalmaz." açıklamasını yaptı.

01.04.2020-15:20 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-15:56)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Covid-19 salgını sebebiyle ülke gündemine yönelik konuşmasını video konferans yoluyla gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başlıkları şöyledir:

"Milletimizden şu sıkıntılı günler geçene kadar evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Vatandaşlarımız kendilerini karantinaya alırsa daha ileri tedbirlere gerek kalmaz. Amacımız, ülkemizin bu sıkıntılı dönemi en kısa sürede, en az kayıpla geride bırakmasını temin etmektir."

 "EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ SAHİP OLDUĞUMUZ GÜÇLÜ SAĞLIK ALTYAPISI"

"Bu süreçte salgına karşı en büyük avantajımız sahip olduğumuz güçlü sağlık altyapısı ile hastalıkla mücadeleye erken başlatmış olmamızdır." Kurumlarımız uygulamaları sıkı şekilde takip ediyor. İhlaller karşısında gereğini yapıyor. Amacımız sıkıntılı dönemi en az kayıpla geride bırakılmasını temin etmektir. Tespit edilen aksaklıklar derhal yetkili mercilere bildirilerek önlem alınması sağlanmalıdır."

"BU MUSİBETİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

"Vatandaşlarımızı da kurallara uymaya davet etmeliyiz. Sosyal hareketliliği ne kadar azaltır sosyal mesafeyi ne kadar uzatırsak hastalığı o kadar çabuk kırarız. Sıkıntılı günler geçene kadar vatandaşlarımızın evden çıkmamalarını rica ediyorum. Her bir vatandaşım gönüllü karantinaya uyarsa daha sıkı tedbirlere gerek kalmaz. Sokakları boşaltıp zorunlu olmadıkça evimizden çıkmayarak, temizliğimize dikkat ederek inşallah bu musibetin üstesinden geleceğiz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal