Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya Kararıyla Türkiye Prangadan Kurtulmuştur!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı'nda, ''Ayasofya kararıyla Türkiye, bağımsızlığı üzerindeki bir gölgeyi kaldırmıştır'' açıklamasını yaptı.

06.10.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-15:46) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya Kararıyla Türkiye Prangadan Kurtulmuştur!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları tam olarak şöyledir:

''DEAŞ belasının en az zararla atlatılmasında Diyanet İşleri Başkanlığımızın büyük katkısı olmuştur.

Bizzat şahit olduğumuz Ömer Döngeloğlu hocamızı ve koronavirüse kurban verdiğimiz tüm hocalarımızı rahmetle yad ediyorum.

Devlet ve millet dayanışmasının sergilendiği sıkıntılı dönemleri diğer ülkelere göre daha kolay atlattık.

Karadeniz'de tarihimizin en büyük doğal gaz rezervini keşfettik. Bu rezerv salgın günlerinde milletimize umut vermenin yanısıra daha büyük keşiflere olan inancımızı arttırdı.

Ayasofya'yı dualar, niyazlar, gözyaşları ile yeniden ibadete açtık. Ayasofya'nın tekrar cami hüviyetine kavuşması milletimizin en büyük hayallerindendi. Ayasofya kararıyla Türkiye, bağımsızlığı üzerindeki bir gölgeyi kaldırmış, iradesine vurulan bir prangadan daha kurtulmuştur.

Açılışını yaptığımız Sümela Manastırı ile ülkemizin dini özgürlükler konusunda hiçbir kompleksi olmadığını göstermiş olduk. Türkiye dini hak ve özgürlükler konusunda örnek tavır sergilerken Batı'da tersi atmosfer var.

Bugün birçok Batı ülkesinde, ırkçılık ve İslam düşmanlığı bizzat devlet tarafından himaye edilmektedir.

Macron'un ''İslam krizde'' açıklaması saygısızlıktan öte açık bir provokasyondur. Sen kimsin İslam'ın yapılandırılması diye bir ifadeyi ağzına alıyorsun?''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal